lauantai 14. joulukuuta 2013

Kuvankäsittelystä

Silloin kun en ole ollut valokuvissa tyytyväinen pokkarin laatuun tai omaan taitoon, minut on pelastanut Photoshop. En käsittele kaikkia blogin kuvia, yleensä jos käsittelen niin vain "pääkuvan". Kamera-postauksen pääkuva on hyvä esimerkki, miksi välillä täytyy ottaa kuvankäsittelyohjelma apuun:

Keskimäärin ehkä joka viidennessä postauksessa on yksi käsitelty kuva. Tyypillisesti laitan kuvat suoraan kamerasta blogiin. Mutta ihan aina ei vain pysty, koska kuva ei vastaa todellisuutta tai on liian pimeä. Suurimmaksi osaksi kuviin riittää siistiminen, kuten tässä makuuhuoneen kuvassa, johon ilmestyi länttejä:


Joskus rajaan kuvan uudelleen, enkä tee muita käsittelyjä. Tosin pyrin siihen, että kuvat on rajattu kameralla hyviksi jo kuvaustilanteessa. Haaveilen, että opin käyttämään uutta kameraa oikein hyvin, eikä minun tarvitse enää käyttää kuvia ohjelman läpi, vaan voin laittaa ne suoraan kamerasta blogiin. Kuinkahan paljon muut bloggarit harrastavat kuvien säätämistä ennen kuin ne päätyvät nähtäville?

4 kommenttia:

 1. Minä en käsittele koskaan, vaikka haluaisin kyllä, syy löytyy siitä etten osaa. Olen niin kädetön kuvankäsittelyn kanssa, että näen kyllä että kuvassa on jotain pielessä, mutta minulla ei ole hajuakaan mitä sille voisi tehdä jotta siitä tulisi parempi :) Onkohan jotain viikonloppu kursseja jossa hommaa voisi opiskella...Sain muuten viimein aikaiseksi vastata haasteeseesi:)

  VastaaPoista
 2. Blogisi kuvat ovat kyllä oikein onnistuneita ja kauniita! Helpommallahan pääsee jos ottaa suoraan kameralla hyviä kuvia :) Tulempas heti katsastamaan haaste-vastauksesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia kovasti :) Minulle käy usein noin kuin ensimmäisessä esimerkissäsi, kuva on kellertävä, en vain sitten käytä kuvia kun en osaa kuvankäsittelyllä keltaisuutta poistaa, pieniä parannus kikkoja olisi kiva osata :)

   Poista
 3. Voisin jossain vaiheessa julkaista syhinässä muutamia helppoja kuvankäsittelyvinkkejä :) Kun sisustusaiheet kyllästyttävät ja joulusta on selvitty.

  VastaaPoista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.