keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Jo viisi vuotta kotona

Olemme asuneet kodissamme tasan viisi vuotta. Talo on kokonaan itse suunniteltu ja se on tällä kokemuksella osoittautunut erittäin toimivaksi. Koti on ollut hyvä sekä kahdelle että kolmelle asujalle. Myös kissat ovat huomioitu jo pohjaratkaisua suunnitellessa siten, että heillä on oma tilava "itäsiipi", jossa he viettävät yönsä.


Meidän makuuhuoneemme on jo vuosia ollut tuo keskimmäinen, heti sisäänkäynnin vasemmalla puolella oleva huone. Pojan huone on sisustettu keittiön viereiseen huoneeseen (tila, jossa pohjakuvaan on merkitty sänky) ja se on ollut erityisen hyvä ratkaisu. Poika viihtyy hyvin huoneessaan, vaikka itse tekisin ruokaa tai siivoaisin, sillä huoneesta on suora näköyhteys keittiöön, ruokatilaan ja olohuoneeseen. Toistaiseksi poika ei itse tuo leluja muualle taloon ja tulevaisuudessa vaikka niin kävisikin, on kaikki helppo siivota leikin jälkeen, kun huone on keskeisellä sijainnilla.

Näiden vuosien aikana, en ole kaivannut talon pohjaratkaisuun mitään muutoksia, ainoa mitä nyt muuttaisin ovat ikkunat. Haluaisin työhuoneeseen sekä kahteen vierekkäiseen isoon makuuhuoneeseen suuremmat ikkunat. Erityisen tyytyväinen olen siihen, että kodinhoitohuoneesta ei ole läpikulkua toisiin huoneisiin, monestihan se on sijoitettu kylpytilojen yhteyteen neliöiden säästämiseksi.

Harrastan talojen ja pohjapiirrosten suunnittelua ja minulla onkin jo seuraavan talon suunnitelmat hyvällä mallilla. Yhteistä nykyiseen pohjaan on paljon, sillä niin toimiva tämä on meille ollut. Uusi talo olisi hieman suurempi ja modernimpi. Ja siinä olisi suuremmat ikkunat :D Todellisuudessa meillä ei ole aikomusta rakentaa uutta taloa, mutta haaveilu on onneksi halpa harrastus. Jos vastaan tulee merenrantatontti täydellisellä sijainnilla niin se muuttaa tilanteen. Ei tosin pelkoa, että niin kävisi, sillä kotikaupunkimme rannat taitavat olla jokaista senttiä myöden rakennettu.

Tänään taas mietin ajan kulkua, olimme pojan kanssa ulkona ja puhelin hänelle, että tuntuu kuin ruska olisi ollut vasta eilen. Todellisuudessa puiden on täytynyt olla lehdettömiä jo parikin kuukautta! Samalla ihmettelin sitä, miten vasta hetki sitten syntynyt poikanen täyttää kuukauden päästä jo vuoden! Ei tosiaankaan tunnu, että olisimme asuneet täällä jo viisi vuotta, vastahan tätä rakennettiin! Nopeassa ajankulussa on se mukava puoli, että ihan kohta on jo kevät! Alkaa olemaan ikävä aurinkoa, vaikka talvesta pidänkin.

Kahvikupponen on nyt nautittu, joten suuntaan tästä salille. Reipasta keskiviikkoa!

2 kommenttia:

  1. Hei! Tätä oli kiva lukea. Meillä on lastenhuone myös keittiön ja ruokailutilan lähettyvillä. Alkuun se olikin kätevä, ja päiväsaikaan on edelleen, mutta aamuisin taas ei enää: herään itse töihin aikaisin ja keittiössä kolistelu herättää myös lapset. Samoin on iltaisin välillä: aikuisten herkkujen rapistelu ja kilistely kuuluu lastenhuoneeseen selvästi...Meilläkin on yksikerroksinen talo ja kaikki toiminnot aika lähekkäin. Toisaalta olen siihen tyytyväinenkin kun lapset ovat pieniä. Kaksikerroksisessa asumisen jälkeen tämä on ollut toimivampi ratkaisu. Lasten tultua murrosikään voi tarpeet sitten kyllä muuttua : D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen miettinyt samaa ja tullut siihen tulokseen, että ehkä tämä huone pidetään "leikkihuoneena" ja jos poika pitää siirtää nukkumaan pois meidän huoneesta niin hän saa meidän makuuhuoneemme viereisen huoneen nukkumahuoneekseen :) Onneksi on monta huonetta, niin voi tarpeen mukaan muutella käyttötarkoituksia. Ehkä lopulta palaamme itse tuohon leikkihuoneeseen nukkumaan, kuten alunperinkin.

      Poista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.