keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Mittasuhteiden merkitys sisustuksessa

Kirjoittelin pari viikkoa sitten makuuhuoneen ennen ja jälkeen -kuvista ja silloin samalla tuli katseltua muitakin vanhoja kuvia meiltä. Saunan pukuhuone on aika pienillä jutuilla päivittynyt näinä vuosina, mutta muutos on silti yllättävän suuri. Näistä kuvista näkee minusta hyvin sen, miten tärkeää on, että pienetkin yksityiskohdat ovat oikeissa mittasuhteissa.

Saunan pukuhuone nyt:
Saunan pukuhuone ennen:Nojatuoli on pysynyt samana, mutta olen runsauttanut sitä tekstiileillä. Nojatuoli on massiivinen ja sen kuuluu näyttääkin siltä. Yksi tyyny ja viltti yrittävät kutistaa sitä siinä onnistumatta. Sitten myös sivupöytä oli ennen massiivinen ja sen päällä oli massiivinen valaisin, jolloin pöytä ja nojatuoli alkoivat kilpailla toistensa kanssa. Siinä missä nojatuoli yritti näyttää pieneltä niin pöytä-lamppu-yhdistelmä näytti liian suurelta. Ilmavamman sivupöydän ja siron lampun ansiosta kokonaisuus on parempi.

Seinäkaapin päällä olleet pikkutaulut on vaihdettu massiivisempiin, jolloin koko tila alkoi näyttää korkeammalta. Ennen-kuvassa suurin massa oli lattian tasossa, mutta pöydän kevetessä ja taulujen kasvaessa huone näyttää nyt tasapainoisemmalta ja suuremmalta.

Tilan tunnelmaan vaikuttaa myös se, mitä ovista näkyy. Työhuoneen kirjahylly oli ennen oikea sillisalaatti ja sen yleisilmettä rauhoittamalla saunanpukuhuonekin siisitiytyi. Myös maton suuret kuviot siistivät ja selkeyttävät tilaa verrattuna pienikuvioiseen mattoon.

Sisustushömpöttelijöitä usein kiusoitellaan siitä, että miten kukaan jaksaa siirrellä sohvatyynyjä paikasta toiseen ja vaihdella taulujen paikkoja, mutta vain kokeilemalla eri vaihtoehtoja tilasta saa hyvän.

Oletteko samaa vai erimieltä siitä, onko tällaisilla pikkumuutoksilla mitään merkitystä? Värimaailma ja toiminnot ovat kuitenkin pysyneet koko ajan samana.

11 kommenttia:

 1. Kyllä on ehdottomasti parempi tuo jälkeen-kuva! Jännää, miten nuo taulut nostaakin tilaa ja pöytä antaa ilmavuutta. Minun silmääni ero on riemastuttava! Ennen-kuvassa on piperryksen meininki, jälkeen-kuvassa vaikutelma on kokonainen ja ryhdikäs. Ymmärsitköhän tästä mitään, mitä yritin sepustaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hassua, että tuo ennen-tilanne näytti aikanaan ihan hyvältä pitkän aikaa. Helposti sokeutuu omaan sisustukseen.

   Poista
 2. Pikkujutuilla todellakin on merkitystä! Tuskailen vieläkin sen kanssa, että avomies ei kuuden vuoden jälkeen vieläkään osaa asetella niitä sohvatyynyjä juuri oikein :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meilläkään mies "osaa", mutta asettelee ne välillä silti ja olen siitä kovin riemuissani aina <3

   Poista
 3. Tosi iso ero, etenkin kun oikein keskittyy asiaan ja kirjoittamiisi perusteluihin :) Pitäisi itsekin jaksaa (ja ehtiä) kokeilla pienten yksityiskohtien merkitystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä yksityiskohdat paranevat itsestään, kun nappaa jonkun esineen toiseen huoneeseen ja tilalle on keksittävä muuta :)

   Poista
 4. Juuri pohdin tätä mittasuhdeasiaa kotonani, kun siirryttiin n.12 neliön olohuoneesta uuteen n.48 neliö olkkarii. En hetkeen tajunnut mikä kumma siinä mättää,kun mikään ei tunnu hyvälle ja kaikki näyttää himpun verran omituiselle. No kalusteiden koko! Pienen tilan pienet mööpelit tekee isosta tilasta pienen. Joten, uudesta suunnasta lähdetään katselemaan uuden olkkarin sisustusta :) Ja kyllä kesti tovi älytä tämä ongelma...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun suunnittelin kotimme sisustusta, niin piirsin pohjapiirrokseen oikean kokoiset kalusteet ja sitten etsimme sellaiset. Jos menee huonekalukauppaan ilman tarkkaa suunnitelmaa, niin helposti ostaa ihan väärän kokoisia kalusteita. Kaikki näyttää kaupassa niin eri kokoisilta. Ja vanhan kodin kalusteet eivät todellakaan käyneet meilläkään tähän uuteen.

   Poista
 5. Pieniä, mutta merkittäviä muutoksia! On se jännä, miten muiden kodeista eroja on helpompi bongailla.. Tuntuu, että omalle huushollille on välillä sokeutunut ihan kokonaan eikä yhtään hoksaa, minkälaisella pienellä muutoksella saisi ilmettä rukattua! Sinä olet saanut pohdittua tätä tosi analyyttisesti, peukku Syhille siis! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyllä sitä ihan umpisokeana täälläkin välillä kuljetaan ja sitten syntyy joku oivallus ja lumipalloefektinä koko tila menee uusiksi :D

   Poista
 6. Ihana kokonaisuus ja matto niin mun makuun! Mikä matto on kyseessä ja mitä materiaalia?

  VastaaPoista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.