sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Mitä vuosi 2016 muutti kotonamme

Uusi vuosi ja uudet kujeet! Meillä tämä 2017 tulee olemaan suurien mullistuksien vuosi ja blogiinkin se tulee vaikuttamaan. Ajattelin nyt kuitenkin näin vuoden aluksi tehdä katsauksen, mitä muutoksia viime vuosi toi kotiin ja sisustukseen.

Tammikuussa siirsimme nikkaroimamme sängynpäädyn vierashuoneeseen ja sinne se on sopinut hienosti! Miellyttää silmää edelleen. Tuo pienempi Hay Tray -pöytä asustelee tätä nykyä taas olohuoneessa, joten uusi yöpöytä pitää keksiä vierashuoneeseen.


Helmikuussa kylpyhuoneen vanha shampoohylly sai lähtöpassit ja tilalle tulivat Normann Copenhagen Pocket -säilyttimet. Nämä ovat toimineet mainiosti ja olen tyytyväinen hankntaan. Olen jopa harkinnut ostavani vielä pienet Pocketit isompien reunoille.


Maaliskuussa alkoi syyhyttää jo pihan ja terassien laittaminen ja hankimmekin lasiterassille uudet pöydät. Nämä pyöreät betoniset löytyivät edullisesti Jyskistä ja ovat palvelleet hyvin tarpeitamme.


Huhtikuussa meille kotiutui etsinnässä ollut sivupöytä. Tämä ihanuus on Habitat-kaupan valikoimaa. Olen tykännyt vaihtaa pöydälle asetelmia sesongin ja fiiliksen mukaan. Laatu on osoittautunut erinomaiseksi, pinnassa ei ole naarmun naarmua eikä lommon lommoa, vaikka  saarekkeelta on tippunut pöydälle kaikenlaista ja kissat ovat hyppineet siihen. Oikein hyvä ostos siis tämäkin!


Toukokuussa siirryimme jo pihahommiin ja ensitöiksemme viimeistelimme aurinkoterassin hankkimalla sinne valaisimet. Ne ovat valaisseet mukavasti terassia syksyn ja talven pimeinä. Tänä kesänä tosin täytyy keksiä kivien ja kasvien tilalle jotakin muuta, minusta ei olekaan rikkaruohojen nyppijäksi :D Tällä hetkellä valaisimien alus näyttää kuolleelta viidakolta.


Kesäkuu toi kotiimme uudet tuolit ruokapöydän ympärille. Niistä olimme haaveilleet jo kauan, sillä kissat olivat tuhonneet aiemmat keinonahkaiset tuolimme. Vaikka vanhat tuolit olivat oikeasti vain kolmen vuoden ikäiset, en kestänyt niiden epäsiistiä olemusta. Tilalle valikoitui pitkällisen pohdinnan tuloksena Calligaris Skin-tuolit ja rakastan niitä edelleen ihan mahdottoman paljon! Tuolit saavat poikkeuksetta kehuja vierailtamme niin ulkonäkönsä kuin istuinmukavuutensakin puolesta. Nyt haaveilen ostavani niitä pari lisää, sillä pöydän sivuille mahtuu helposti istumaan kuusi.


Heinäkuussa aloitimme terassien aitaprojektin takapihan grillausterassilta. Syyskuuhun mennessä säleaita oli päässyt myös etupihan sisäänkäynnille. Tulevana kesänä olisi tarkoitus aidata koko suuri terassialueemme, joskin hieman kevyemmällä versiolla niiltä osin, missä näkösuoja ei ole tarpeen.


Elokuussa tein löytöjä Pukumiehen loppuunmyynnistä ja pieni akryylipöytä päätyi pilkkahinnalla lasiterassillemme. Samaisesta paikasta tarttui mukaani myös vaaterekki, joka päätyi pukeutumishuoneeseen. Rekki on ollut mainio löytö ja harmittaa, että näitä ei ollut saatavilla enemmän, toinenkin olisi kelvannut. Täytyy vastaisuudessakin koluta vaateliikkeiden loppuunmyyntejä, vaikka liikkeen vaatevalikoima ei kiinnostaisikaan.


Syyskuussa tekniikkahullu mieheni päätti, että muutaman vuoden vanha televisio ei enää kelpaa. Ei sitten millään. Niimpä meille päätyi 65 tuumainen jättiläinen "koristamaan" olohuonetta. Televisio on ollut hyvä, tosin minusta kaikki televisiot ovat. Isolta se edelleen näyttää, mutta kaksihan meitä täällä sisustaa, joten ihan kaikkeen ei diktatuurini yletä.


Lokakuussa ei tapahtunut blogissa eikä kodissa hirmuisesti mitään. Hieman sisustelin syksyä lasiterassille ja ensimmäiset kausivalot pääsivät kaapinpohjalta esiin.


Marraskuussa lasiterassimme pääsi lehtikuvauksien näyttämöksi ja oikein mieluisan työtehtävän siivin pääsin stailaamaan talvitunnelman meille. Oli jännittävää nähdä oma koti ja rakas Putte-kissa lehden sivuilla.


Joulukuu toi tullessaan joulupukin ja pukki toi tullessaan paljon uusia sisustusjuttuja kotiin. Joulukuu toki muutti koko sisustuksen runsaaksi, pehmeäksi ja kimmeltäväksi talvimaaksi. Nyt tammikuussa silmät kaipaavat kovasti jo raikkautta kotiin ja karsintaa tulee tapahtumaan reilulla kädellä.

Paljon sitä ehtii vuodessa muuttumaan vaikka tuntuisi, ettei sisustuksessa ole tapahtunut juurikaan mitään. Mieleisin kaikista on ollut uudet tuolit, niitä en pysty kylliksi hehkuttamaan.

Oikein hyvää ja sisustuksellista uutta vuotta 2017!

2 kommenttia:

  1. Ihana koonti, teillähän on tapahtunut vuodessa vaikka mitä! <3 Tuolien täydellisyyden allekirjoitan minäkin, on ne vaan hyvännäköiset ja loistavat istua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Postausta aloittaessani tuntui, että mitään ei ole kotona tapahtunut, mutta taas nähtiin että mulla on aikamoinen ostosmania :D

      Poista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.