keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Ruoka ja hotelli Amsterdamissa

Toinen matkapostaus sisältää vinkkejä ja kokemuksia ruuasta ja hotellista Amsterdamissa. Saan itse blogeista aina paljon hyvää tietoa matkakohteista joten vastapalveluksena haluan aina jakaa kokemukseni myös omassa blogissani.

Yövyimme vanhassa keskustassa, Dam-aukion tuntumassa. Sijainti oli hyvä ihan kaikkeen. Taksilla maksoi lentokentältä nelisenkymppiä hotellille, emme viitsineet edes tutkia julkisten kulkuneuvojen vaihtoehtoja. Lensimme KLM-lentoyhtiöllä ja se on ehkäpä paras, millä olemme lentäneet. Henkilökunta oli mielettömän ystävällistä, ilmaiset ruuat ja juomat kuuluivat hintaan. Amsterdam Airport Schiphol tosin on yksi sekavimmista lentokentistä, millä olemme vierailleet. Tämä ei kuitenkaan haitannut, sillä aina sai kysymällä apua ja hymyn kaupanpäälle.

Hotellimme oli Inntel Hotels Amsterdam Centre ja se oli todella tasokas. Melua ei kuulunut, henkilökunta oli palvelualtis, huoneet olivat kivasti sisustettuja, kaikki toimi ja oli puhdasta. Hotellin aamiainen oli kallis (17 €/hlö), mutta hyvä ja monipuolinen. Hotelli maksoi kahdelta yöltä noin 250 €/hlö, aikalailla siis Suomen hinnoissa. Ruoka, taksit ja kaikki muukin oli samaa hintaluokkaa kuin kotimaassa. Ehkä hitusen edullisempaa.Ravintoloista moni on suosittelun arvoinen! Hotellin alakerrassa oleva Humphrey's oli tasokas, mutta yllättävän edullinen. Menu oli 25 €, sisältäen alku-, pää- ja jälkiruuat (viini Suomen hinnoissa). Annokset olivat hyvän kokoiset ja herkulliset. Tokihan kävimme myös Hard Rock Cafessa, kuten joka reissullamme. Amsterdamin HRC:n sijainti oli upea, se kohosi suoraan kanaalista.


Herkuttelijan unelmakohde on vanhaan tivolivaunuun tehty pannukakkukahvila. Niin isoja lettuja en ole nähnyt missään ja maku oli taivaallinen. Täytteeksi sai ihan mitä vain osasi keksiä. Henkilökunta oli ihan superhauskaa, niin kuin tivolivaunussa kuuluukin.Yhden miinuksen joudun antamaan Amsterdamille opasteiden ja ohjeiden puutteellisuudesta. Olimme ostaneet Keukenhofin liput bussikuljetuksineen ennakkoon netistä. Keukenhofin bussit lähtevät lentokentältä ja aamulla lähdimme läheiselle bussiasemalle kuullaksemme, että bussit lähtevät lentokentälle yli kahden kilometrin päästä, eikä lainkaan(?) asemalta. Halusimme säästää aikaa ja suhautimme taksilla kentälle. Kentällä vallitsi kaaos. Jono Keukenhofin busseille oli monta kilometriä! Se kiemurteli pitkin poikin lentokentän edustalla. Säästimme taas mielummin aikaa kuin rahaa ja hyppäsimme uudestaan taksiin. Taksikyyti Amsterdamin keskustasta Keukenhofiin maksaa noin 90 € (4 hlö). Bussimatkat maksoivat neljältä yhteensä 64 €, joten kalliiksi tuli, mutta minkäs teet. Takaisin tulimme bussilla, Keukenhofin päässä ei ollut yhtään jonoa.

Bussien kanssa sekoilua lukuunottamatta kaikki muu meni todella hyvin ja olen vieläkin ihan fiiliksissä kaupungin hienoudesta <34 kommenttia:

  1. Teillä oli kyllä hotelli aivan mahtavalla paikalla! Pitäisi kait itsekin ehtiä jossain vaiheessa taas käymään uudestaan, kerran olen käynyt aikaisemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, olen kyllä hyvin tyytyväinen valintaan. AIon mennä itsekin uudestaan joskus, oli niin upea kohde!

      Poista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.