maanantai 28. joulukuuta 2015

Terveisiä Pietarista!

Kuten jo kerroinkin, niin aloitimme joululoman Pietarissa. Se osoittautuikin oikein mainioksi joulukohteeksi, sillä sielä jos missä koristelut ovat hulppeita! Koko pääkatu oli täynnä ihania valoja ja suuria, upeita joulukuusia oli kymmenittäin.Majoituimme Novotel Saint Petersburg Centre -hotellissa ja se oli oikein hyvä valinta. Hotellit ovat Suomen hintatasoon nähden edullisia ja tämä neljän tähden hotelli oli siisti, suuri ja sijainniltaan erinomainen. Aamupala oli monipuolinen ja buffetpöydästä löytyi ihan uusia tuttavuuksiakin, ainakin kaksi hedelmää joita en ole ennen maistanut. Hotelli oli pääkadun varrella, kuitenkin pienen kulman takana, että suurin vilinä ei ihan pihalle näkynyt. Huone oli suuri ja viihtyisä, ihanasta kaari-ikkunasta näkyi komeita rakennuksia. Kävimme kerran myös illallisella hotellin ravintolassa ja ruoat olivat todella herkullisia. Palvelu oli ystävällistä ja kielitaitoista, enkä keksi juurikaan moitittavaa.

Ihanan jouluista oli aulassa!

Pietari on oikea herkuttelijan unelma kohde, sillä ihania ravintoloita ja kahviloita on pääkatu pullollaan. Varsinkin erilaisia kahviloita ja leipomoita on paljon. Poikkesimme joka päivä jossain päiväpullalla ja iltaisin söimme pitkän kaavan mukaan ravintoloissa. Poikkesimme yhtenä iltana myös yökerhoon ja siellä meinasi vauhtisokeus iskeä todella, kaikki drinksut kaksi euroa :DMenimme Pietariin junalla, lähtö oli Kouvolasta ja matka kesti alle kolme tuntia! Nyt kun olemme hankkineet vuoden viisumit, niin menemme Pietariin luultavasti vielä monta kertaa. Tulee halvemmaksi mennä sinne herkuttelemaan, shoppailemaan ja yhdeksi yöksi hotelliin, kuin Helsinkiin. Oli muuten melkoisen ankeaa saapua upeasta Pietarista takaisin tähän kouvolalaiseen maisemaan:


Kuvia tuli taas räpsittyä satoja, joten jaan Pietarin ainakin kahteen postaukseen.

2 kommenttia:

  1. Nyt taitaa olla taas hyvä hetki matkustaa Venäjälle ihan jo valuutan vaihtokurssiin liittyvistä syistä, eli yhdellä eurolla saa aika vinon pinon ruplia? (Ei olisi saanut vielä vuosi-pari sitten?)

    VastaaPoista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.