tiistai 4. kesäkuuta 2013

Pohjapiirros

Kotimme ei ole valmistalo, pohjaratkaisu on suunniteltu itse käyttämällä pakettitalojen pohjaratkaisuja mallina. Poimimme parhaat päältä ja suunnittelimme omiin tarpeisiimme sopivan kodin. Ulkoseinät on otettu Sami-talolta suurelementteinä. Talotehtaalta tuli siis vain ulkoseinät ja vesikatto, sisältäen ovet ja ikkunat. Kaiken lopun olemme tehneet iste tai teettäneet sopivilla urakoitsijoilla. Esimerkiksi kipsilevyseinät ja -katot tasoitutimme siihen erikoistuneella yrityksellä.

Isäni on putkimies ja mieheni sähkömies ja mieheni käsissä ovat hoituneet myös kaikki rakennus- ja maalaustyöt. Olemme rakentaneet reilut kaksi vuotta, jonka aikana naapureihin on noussut pakettitaloja kuin sieniä sateella. Jälkeen päin olisin ehkä valinnut helpomman tavan oman uuden talon hankkimiseen, mutta olen erittäin tyytyväinen valintaamme, koska nyt meillä on juuri meille suunniteltu, täydellinen koti.

Talomme on noin 165 neliön kokoinen, sisältäen viisi huonetta, keittiön, olohuoneen, kylpytilat ja erillisen kodinhoitohuoneen. Kodinhoitohuone on yksi suurimmista tekijöistä, minkä takia emme löytäneet valmispaketeista sopivaa pohjaa. Usein kodinhoitohuoneesta kuljetaan läpi esim. kylpytiloihin ja sitä en halunnut. Halusimme myös suuret makuuhuoneet, ne ovat kooltaan 11-13 neliötä. L-muotoinen talo oli myös vaatimuksena, jotta saamme suojaisan terassin.

Tälläisiin ratkaisuihin päädyimme, noin puolivuotta sen jälkeen, kun olimme päättäneet rakentaa oman kodin.

2 kommenttia:

  1. Oi, teidän koti vaikuttaa ihanalta. Jos rakentaisimme talon, minulla olisi myös vaatimuksena että KHH ei ole käynti kylpyhuoneeseen ja haluaisin myös L-mallisen talon, niin että oh&k ikkunat tulisivat omalla suojaisalle pihalle päin, niin ikkunoista saisi ihailla omaa puutarhaa :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Oli yllättävän vaikeaa löytää oikeanlaista pohjaa, mutta lopulta kotimme pohjaratkaisu on juuri sellainen, mikä on mielle täydellinen.

    VastaaPoista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.