torstai 6. kesäkuuta 2013

Pihalla

Tämän hetken projekti on pihalla. Oikeastaan koko piha. Tontti on ollut rakennusajan jälkeisessä miinakenttä-tilassa, mutta nyt olemme pikkuhiljaa saaneet siihen muutoksia aikaan. Meillä on rinne tontti joka viettää vähän sinne sun tänne. Etupiha on taloon nähden viistosti mäessä ja siitä johtuvia korkoeroja on tasattu muurilla. Muuri on tehty HB:n vaaleanharmaasta kivestä.


Etuovelle tulee johtamaan kahdet poortaat. Toset tulevat lähinnä koristeeksi ja katkomaan muuten niin pitkän ja massiivisen muurin. Autokatos on talon oikealla puolella, joten virallinen kulku tulee talon sivusta/kulmalta.


Autokatos on viellä täynnä kaikenlaista romua ja autoja sinne ei ole kertaakaan vielä ajettu. Moottorikelkka sinne mahtui ensi talvea odottelemaan mopot seurassaan.

Etupihalle talon ja muurin väliin on tarkoitus tulla tasainen nurmikko ja jokin pikku puu, ehkä rusokirsikka. Sen alle kasapäin tulppaaneja, rakastan niitä.


Takapihan korkeuseroja on tasattu tontilta löytyneistä kivistä. Piha on kolmessa eri tasossa. Etupiha on korkeimmalla ja takapiha matalimmalla. Autokatoksen edusta on siinä välillä. Kuvassa näkyvä vihreä ei ole nurmikon alkua (voi kumpa olisikin) vaan rikkaruohoa! Onneksi aamulla töihin lähtiessäni Bobcat jäi pihalle ahkeroimaan ja takapihalla pitäisi olla puhdas Kekkilän multa minua iltapäivällä odottamassa.2 kommenttia:

  1. Tosi kaunis tuo kivistä tehty muuri takapihalla! Meillä on paljon käytetty luonnonkiviä pihalla ja kyllä niissä pienimmissä kivissä olikin hommaa kun yksitellen ne asettelin kivijalan ympärille :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Minulla on vielä suunnitelmissa täyttää pienemmillä luonnonkivillä muurin suurimmat aukot. Nuo "pienekin" kivet painavat ihan hirmuisne paljon..

    VastaaPoista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.