keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Pihan suunnittelua

Pihaamme on pengerretty muurilla useasta kohtaa, koska rinnetontti viettää moneen eri suuntaan. Olen pohdiskellut minkälaisilla istutuksilla pehmennän pihan ilmettä, mutta en ole keksinyt vielä ratkaisua. Mellä on vain yksi naapuri ja meidän pihojemme välissä on tällainen korkea muuri jonka eteen olemme laittaneet luonnon kivistä matalamman muurin, ettei ilme olisi niin tyly. Luonnonkivien ja muurin väliin on jätetty noin puolimetriä tilaa istutuksille. En vain osaa päättää mitä siihen voisi laittaa. Paikka on kuuma ja melko kuiva. Ensin ajattelin siihen pensas-aitaa, mutta sitten se peittäisi kokonaan upean muurin.

Sivupihalla on allasmainen muuriratkaisu, joka noudattelee etupihan linjaa. Tähän tehtiin muuri, jotta sokkelia ei jäisi niin paljon näkyviin. Allas on noin metrin leveä ja koko talon sivun pituinen. Sivupihan ja etupihan muurien väliin tulee portaat, kuormalavojen tilalle ihan oikeat portaat :) siksi etupihan nurmea ei tähän kapealle alueelle voi jatkaa. Harkinnassa on että valaa betonista ja rantakivistä siistin pinnan ja ehkä jättäisin etureuunaan noin 20 cm raon johon voisi istuttaa jotakin roikkuvaa. Mutta koska muuri on pitkä, niin tämä ratkaisu voi helposti näyttää tosi tylsälle.


Muurin ulkopuolelle tulee pihakivetys ensi kesänä, mutta muurin sisäpuolen haluaisin tehdä jo tänä vuonna, kunhan vain saisin jonkun loistoidean siihen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.