maanantai 10. kesäkuuta 2013

Keittiö


Tässä kurkistus keittiöömme. Halusimme ruokailutilan olohuoneen yhteyteen, mutta emme keittiötä kuitenkaan suoraan nähtäväksi olohuoneesta, joten keittiö jää olohuoneesta katsottuna nurkan taakse jolloin aina ei haittaa vaikka jokaista kuppia ei olisikaan tiskattu. Teetimme keittiön omien piirustusten mukaan ja olemme olleet sen toimintoihin erittäin tyytyväisiä. Keittiö on I-mallinen, toisella puolella ovat kylmälaitteet ja korkeat kaapit, sekä integroitu mikro. Toisella puolella on yläkaapit ja alalaatikot, sekä uuni, induktioliesi, tiskikone ja -allas.

Halusimme ruokatilan lisäksi pienen aamiaispöydän ja ratkaisimme sen vinolla baaritiskillä josta on näkyvyys olohuoneeseen ja ulos isoista ikkunoista. Tässä tulee nautittua työaamuina kahvi, mutta aina jos olemme yhdessä aamiaisella, katamme sen ruokapöydän ääreen. Baaritiskillä tulee myös selattua postit ja läppäriäkin usein käytellään siinä. Myös harmittavan usein tiskille kerääntyy röykkiöittäin kaikenlaista tavaraa. Baaritiski on ensimmäisenä vastassa kun ovesta tullaan kotiin ja sen toivoisi aina olevan siisti, mutta siihen on myös liian helppoa laskea käsistä kaikenlaista.

Valitsimme korkeakiiltovalkoiset ja sormiurilla varustetut laminaattiovet ja laatikot. Olen erittäin onnellinen, että valitsimme sormiurat vetimien sijaan. Minusta ilme on tyylikäs ja puhtaanapito on helpompaa. Kodinhoitohuoneessa on vetimelliset kaapit, ja niissä näkyy tahroja sekä vetimissä että ovissa vetimien ympärillä. Taso on laminaattia ja samasta laminaattitasosta rakensimme myös tiskin reunan.

Välitilassa on valkoinen lasi ja se on osoittautunut nappi-valinnaksi. Lasin puhtaanapito on helppoa ja vaikka sitä ei aina pyyhkisikään viimeisen päälle, niin ilme säilyy siistinä. Roiskeet tai muut tahrat eivät siinä näy jollei oikein todella tiiraile. Lasi oli myös todella edullinen valinta. Ostimme sen läheisestä lasiliikkeestä ja sieltä tulivat miehet meille mittaamaan ja suunnittelemaan jonka jälkeen lasi tultiin asentamaan välitilaan. Hinta jäi kuitenkin puoleen laatoista, joka oli toinen vaihtoehtomme. Laitoimme samaa lasia myös kodinhotohuoneen välitilaan.

Keittiön lattiassa on 60x60 cm kuivapuristelaatta, joka on kivan näköinen, mutta hankala pitää puhtaana laminaattiin verrattuna. Laatta on sen puoleen hyvä valinta, että se kestää vettä ja melkein mitä vain, mutta emme ole löytäneet oikein hyvää puhdistusmenetelmää sille. Helposti jää raitoja, länttejä tai sameutta ja saumat ovat jo lyhyen asumisen jälkeen melkoisen kirjavat. Ehkä laittaisin laminaatin myös keittiöön, jos nyt tekisin päätöksen.

4 kommenttia:

 1. Siskon keittiössä on laattalattia. Vihasi aina ajatusta höyrypesurista kaikkien ostoskanavamainosten jälkeen, mutta kokeili jotain mallia tutultaan ja totesi hyväksi

  VastaaPoista
 2. Empä ole tullut ajatelleeksi, mutta senhän täytyy olla omiaan laattalattian puhdistamiseen. Täytyy lainata omalta siskoltani ja jos toimii kivasti niin voisi harkita itselle ostamista. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 3. Moikka,

  Täältä ääni myös höyrypesurille. Ihan ykkönen mattapintaisten laattojen pesussa. Kiiltäväpintaisiin jättää helposti raitoja. :)

  VastaaPoista
 4. Höyrypesuri on osoittautunut monen pinnan pelastajaksi :)

  VastaaPoista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.