torstai 10. heinäkuuta 2014

Iittala Kartio

Sain vuosia sitten ystävältäni lahjaksi Iittalan Kartio -kaatimen. Kaatimen, kuten muutkin Kartiot, on suunnitellut Kaj Frank. Tykästyin kaatimeen kovasti, se on sopivan kokoinen, käytännöllinen ja nätti. Käytämme sitä lähes joka päivä.

Tämä kyseinen astia on kuitenkin osoittautunut haasteelliseksi siinä mielessä, että olen ostanut sen jo muutaman kerran uudestaan. Milloin olen kolhinut sen rikki tiskatessa ja joskus se on pudonnut lattialle. Tämä ihanuus kuitenkin kuuluu oleellisena osana kattauksiimme, niimpä haen parin vuoden välein aina kaupasta uuden.


Tämä kuvissa komeileva on viikko sitten ostettu ja jo kolmast tai neljäs meillä :DKäykö teille näin, että joku tietty asia menee aina vain rikki ja silti se pitää hakea kaupasta uudestaan?

8 kommenttia:

 1. Kartio -kaatimesta olen haaveillut jo kauan, mutta en ole vielä(kään) saanut hankituksi edes sitä ensimmäistä : D. Ehkä pitää turvautua tonttujen apuun, jotta he välittävät viestin Pukille; sillä konstilla sen voisi saada tänne meillekin ; ). (Heh, mitenkäs ne tontut tulivat nyt heinäkuun helteillä mieleen..)

  Eipä kyllä nyt tähän hätään tule mieleeni, että löytyykö meiltä mitään, mikä olisi korvattu uudella vastaavalla.. Tosin jos vaikka joku Iittalan Lempi -laseista sattuisi rikkoutumaan, niin ostaisin kyllä heti uuden tilalle, niin paljon niistä tykkään : ).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tontut on hyvä pitää mielessä sillä kurkkivathan ne ikkunoista pitkin vuotta :D Kolmekymppiseni ovat syksyllä edessä ja sehän on melkein kuin toinen joulu!

   Minulla ei taida olla toista yhtä rakasta astiaa kuin tuo kaadin. Iittalan Teema -sarjan astioita meiltä löytyy, mutta jonkun osan rikkoutuessa en ehkä ostaisi uutta.

   Poista
 2. Kirkas Kartio kaadin on kaunis. Meillä on ollut tumman sininen ja myin sen kirpparilla kun ei sopinut muihin astioihin enää. Meillä on kartio laseja ja niitä on mennyt tosi paljon rikki ja aina välillä pitää hakea uusia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirkas on astioissa kyllä kaunis ja ajaton :) Ihme kyllä en ole saanut vielä yhtään Kartio-lasia rikkoutumaan. Niitä meillä tosin käytetään aika harvoin.

   Poista
 3. Tuo kaadin on ihana! Meillä on vaaleansinisenä tämä ja kirkas olisi kyllä kaunein♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on ollut Verna-laseja vaaleansinisenä, se väri on varmaan ollut jonkunlainen villitys joskus koska kaikilla tuntuu olevan vaaleansinistä Iittalaa :D

   Poista
 4. Hassua! Juuri tuon saman kaatimen olen minäkin kolauttanut rikki. Mutta vain kerran. :)) Meillä kaadin on harmaana. Ei siihen kyllästy, mutta seuraava voisi ehkä olla kirkas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaakin on todella kaunis! Jos väriä vaihtaisin niin juurikin harmaaseen :)

   Poista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.