tiistai 8. marraskuuta 2016

Nähtävää ja koettavaa Berliinissä

Seuraavaksi lupaamani postaus Berliinin nähtävyyksistä ja shoppailusta, aloitan kuitenkin hintatasosta. Berliini yllätti minut todellakin monesti ja hintataso oli yksi niistä asioista. Mielikuvani oli, että Saksa on edullinen maa, mutta se oli vieläkin edullisempi. Hotellille mennessämme poikkesimme pieneen kauppaan tarkoituksena ostaa vettä, mutta josta tarttuikin mukaani iso kasa kosmetiikkaa kympillä. Suomessa ei saa siihen hintaan edes kynsilakkaa :D Ravintolassa syöminen oli halpaa, meillä on tapana aina arvuutella laskua odotellessamme loppusummaa ja joka kerta arvaus meni kovasti yläkanttiin. Osataan siellä toki rahastaakin, kupillisesta kahvia voi halutessaan maksaa vaikka vitosen.

Hotellimme vieressä sijaitsi todella suuri ostosparatiisi, Mall of Berlin yli 270 liikkeen kera. Jos sieltä ei jotain löydy, niin tuskin sitä ihminen tarvitseekaan. Emme ole kovia shoppailijoita, mutta ostoskeskuksessa tuli piipahdettua muutaman kerran. Kävimme toisessakin suuressa ostoskeskuksessa, KaDeWessa, joka on upea ja kallis, vähän Stockan tyylinen. Ostareita mielummin piipahtelimme pienemmissä putiikeissa ja varsinkin monessa ihanassa kadunvarsikahvilassa. Aivan paras oli suklaakahvila Rausch, joka kannattaa ehdottomasti lisätä vierailukohdelistalle. Suklaakahvilan alakerrassa on huikea myymälä, joka on itsessään jo nähtävyys.

Piipahdimme myös Madame Tussaudsissa tiirailemassa julkkiksia.

Meillä on tapana käydä aina jossakin korkealla ja niin nytkin. Berliinissä on näköalapaikkoja useampia, joista me vierailimme Panorama Punktissa. Päivä oli hieman sumuinen, mutta silti sieltä näki lähes koko Berliinin yli. Kuuluisampi näköalapaikka on tv-torni, mitta sinne olisi ollut parin tunnin jonot, Panorama Punktiin ei ollut jonoa laisinkaan. Ylhäällä oli myös kahvila, josta sai ostaa kaikenlaisia herkkuja. Näköalatasanteen hyvä puoli oli myös se, että siellä oli paljon historiatietokylttejä ja vanhoja valokuvia. Oli jännittävää verrata mitä kaikkea kaupungissa on aikojen saatossa muuttunut.

Kuten olen jo monesti maininnut, niin historia on Berliinissä kokoajan käsinkosketeltavan läsnä, joten historiallisia nähtävyyksiäkin on runsain mitoin. Berliinin muurin pätkiä voi nähdä useassa paikassa ja kaupunkiin on jätetty myös yksi muurilla olleista vahtitorneista. Myös vanhoja rajanylityspaikkoja on jätetty turisteille ihmeteltäviksi.
Berliinissä tuli käytyä myös museoissa ja tiedän nyt toisesta maailman sodasta melkoisen paljon. DDR-museosta lähtiessämme hyppäsimme sen edustalta vielä jokilaivaan ja kävimme tunnin mittaisella risteilyllä. Se olikin oiva tapa tutustua kaupunkiin, tunnissa ehti nähdä todella paljon. Myös Holokaustinmuistomerkki kannattaa käydä katsomassa, se on hyvin vaikuttava ilmestys ja sijaitsee aivan ydinkeskustassa. Muistomerkki muodostuu parin hehtaarin alueesta, johon on sijoitettu 2711 betonipaasia. Lisäksi yksi Berliinin tunnetuimmista nähtävyyksistä on Brandenburgin portti, eikä sitä voi oikein olla edes näkemättä, sillä sekin sijaitsee aivan Berliinin ytimessä.


Ehkä hupaisin nähtävyys on Trabant, joita Berliinissä ajelee siellä täällä. Sellaisen nähdessään ei voi muuta kuin hymyillä! Kaksitahtisen moottorin ansiosta auto kuulostaa ja tuoksuu ihan mopolle <3


Tulipas aika sekalainen listaus nähtävyyksistä, mutta yhteenvetona: katso ainakin kuuluisimmat nähtävyydet (Berliinin muuri, Holokaustinmuistomerkki sekä Brandenburgin portti), käy vähintään yhdessä näköalatornissa ja bongaa pari Trabantia!

4 kommenttia:

 1. Yhteenvetolistalle voisin vielä lisätä - jos keli on noin suotuisa mitä näissä kuvissa täällä - niin opastettu polkupyöräretki. Sitten tulee puistotkin tutuiksi, ja siellä pääsee välillä pyöräilyn keskellä puiston katveessa olevalla taukopaikalla ottamaan vaikka oluet (tai kahvia tai jätstkiä tai whatever).

  Hintataso tosiaankin taitaa maapallolla mennä suunnilleen niin, että Suomesta kun lähtee ulkomaille, niin jos ei Norjaan mene - on ihan sama minne menee, niin hintataso putoaa aina...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös Segway-kierros on oiva tapa nähdä kaupunkia. Minilomaan ihan kaikki ei mahdu kuitenkaan. Jenkeissä, Pariisissa ja Köpiksessä ei minusta ollut ainakaan halvempaa kuin Suomessa. Thaimaa ja Venäjä ovat Saksan lisäksi olleet edullisimmasta päästä.

   Poista
 2. Monipuolinen koonti! Nuo Trabantit on söpöjä! :)

  VastaaPoista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.