tiistai 3. kesäkuuta 2014

Vesiaihe terassille

Vanhan kotimme pihalla oli ihana vesiaihe (ostettu Vantaan Bauhausista muutama vuosi sitten), jonka allas oli haudattu maahan ja vain kivinen vesipatsas jäi näkyviin. Uudessa kodissa halusin vesiaiheen terassille joten altaan maahan upottaminen ei ollut mahdollista. Allas oli ruma, sellainen musta rakennussaavimainen joten piti keksiä jotakin muuta. Löysin K-Raudasta kivan neliskanttisen ruukun jota halusin hyödyntää vesiaiheessa. Helpommin sanottu kuin tehty.


Koska ruukku on tarkoitettu kasveille niin sen pohjassa on reikä. Keksin laittaa ruukun sisälle toisen astian vedelle. Samalla pienempi astia muodostaa ruukun sisälle sisäreunat, jonka päälle voi laittaa levyn jonka päälle painavan, kivisen vesipatsaan.Levyn teimme filmivanerista johon porasimme reikiä vedelle. Reunustimme levyn kumimatosta leikatulla reunalla ja kiinnitimme sen liimamassalla. Reunus ohjaa veden valumaan reijistä eikä reunojen ohi ulkoruukkuun. Levyyn piti porata muutama suurempi reikä jotta käsi mahtuu sieltä läpi, kun vesipatsas on kasassa pitää letku yhdistää sisäaltaassa olevaan pumppuun.

Vesiaiheen juurelle vielä muutama luonnonkivi levyä maisemoimaan ja valmista.
Ihana veden solina kuuluu kesään ja vesiaihe on kaunis yksityiskohta terassilla. Linnutkin ovat käyneet juomassa virtaavaa vettä.

Mitäs pidätte, tuliko liian tekemällä tethy?

10 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää! Itsekin haluaisin vesiaiheen terassille.
  T. Marja naapurista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ehkä maahan upotettu olisi hienompi, mutta ei sentäs niin paljon, että betonia kaivelisin :) Rautakaupoissa on yllättävän paljon vaihtoehtoja. En tiedä olisiko tuossa vastapäisessä puutavaraliikkeessäkin kun ainakin jotain patsaita siellä näyttää olevan. Teillä on muuten ihan super-ihana etupiha!

   Poista
  2. Kiitos ! Oikein rentouttavaa lomaa teille! Mun pitäis malttaa juhannukseen saakka töitä paiskia, sitten loman viettoon.
   t.Marja

   Poista
  3. Kiitos! Ei ole juhannukseenkaan enää pitkä aika.

   Poista
 2. No ei ollenkaan liian tekemällä tehty! Todella ihana ja kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mitä enemmän olen sitä tuossa katsellut sen ihanampi se on :)

   Poista
 3. Aivan ihana. Heti aloin miettiä saisiko meidän vesisuihkua samalla tyylillä terasille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sopivan ruukun löytäminen oli ehkä haasteellisin osuus, mutta muuten vesipatsaan pystytys oli aika helppohomma.

   Poista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.