torstai 2. maaliskuuta 2017

Kantarelli-mascarponerisotto

Hypätäämpäs taas kyökin puolelle. Tällä kertaa haluan jakaa teille maailman parhaan risoton ohjeen, jossa taikana on mascarponejuusto. Tämän reseptin löytymisen jälkeen, ei meillä ole muita risottoja enää tehtykään.

3 dl risottoriisiä
3 rkl oliiviöljyä
1 salottisipuli
(2 kpl valkosipulinkynttä)
1 dl valkoviiniä
6 dl kasvislientä
50 g parmesania raasteena
250 g mascarponea
300 g kantarelleja (paistettu ja pakastettu)
suolaa ja mustapippuria

Kuullota pilkotut sipuli (ja valkosipulit) öljyssä ja lisää riisi raakana pannulle. Jatka kuullottamista viitisen minuuttia. Lisää valkoviini ja anna imeytyä kokonaan. Lisää kasvisliemi kauhallinen kerrallaan, seuraava kauhallinen vasta kun edellinen on täysin imeytynyt. Lisää paistetut sienet, parmesanraaste sekä mascarpone. Sekoita hyvin ja mausta suolalla sekä pippurilla. Nauti!

Sienet voivat olla muitakin sieniä, meillä sattuu pakkasessa olemaan paljon kantarelleja. Jos käytät tuoreita, niin paista ne ensin omalla pannullaan "kuiviksi". Jos käytät kuivattuja sieniä, niin liota niitä ensin. Sienien määrä on arvio, eikä se tässä ruuassa ole niin justiinsa, niitä voi laittaa maun mukaan.

Risoton kuvaaminen ei muuten olekaan ihan iisi homma, ruoka ei ole ehkä ihan kauneimmasta päästä, mutta maku on tärkein ja se on tässä ruuassa just eikä melkein.

2 kommenttia:

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.