torstai 11. kesäkuuta 2015

Kivikkorinteen kukat

Pihamme on kolmessa kerroksessa ja ylimpänä olevan etupihan ja terassialueen olemme rajanneet takapihasta suurilla luonnonkivillä. Raksa-aikana tontiltamme löytyi paljon isoja kiviä ja niiden pois vieminen olisi maksanut turhaa rahaa, joten kaivuri pyöritteli ne rinteeseen. Meillä ei ollut aikomuksenakaan nostaa alapihaa yläpihan kanssa samalle korolle vaan rinneratkaisu oli kokoajan mielessä. Kivimuuri on pelkästään aika rajun näköinen, niimpä olen istuttanut kivikkokasveja suurten lohkareiden väliin. Minusta herkkä vaaleanpunainen näyttää aivan super-kauniilta kovaa kiveä vasten. Monta rakoa on vielä istuttamatta, mutta monta on jo istutettu!



Pienet taimet ovat yllättävän kalliita joten kerralla ei pysty ihan kaikkea istuttamaan. Ihanat naapurit ovat luvanneet minulle omalta pihaltaan pieniä alkuja, kunhan vain ehtisin hakemaan. Tällä hetkellä meitä työllistää valtava terassi- ja porrasprojekti. Huomenna pihallemme tupsahtaa satoja metrejä puutavaraa ja viikonloppuna olisi tarkoitus saada homma hyvään vauhtiin. En malta odottaa, että työnalla olevat jutut valmistuvat ja pääsen näyttämään niitä teille. Olen intoa täynnä kuin ilmapallo :)

16 kommenttia:

  1. Kivikkokasvit on tosi kauniita ja itse tykkään juuri tuollaisen kovan ja söpön yhdistelmästä :) Jaahas, terassiprojektia sielläkin! Tsemppiä siihen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisi keksiä lisää söpöjä tuonne väleihin, ehkä joku valkoinen :)

      Poista
  2. On kyllä ihana yhdistelmä tuo kova kivi ja herkät kukkaset :) Lohkareet on muutenkin varmasti upean näköiset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lohkareet yksinään näyttävät aika koville, mutta kukat tuovat hyvää kontrastia pehmeydellään :)

      Poista
  3. Löysin blogisi ja jäin seuraamaan :)
    Itselläni on vanha talo ja piha ja todellakin tykkään luonnonkivistä ja kukkasista niissä, osaan koloon olen laittanut samoja kasveja kasvamaan, pitääkin tehdä postaus tuosta joskus.
    Toivottavasti kerkeet poikkeen vastavierailulle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun jätit kommenttia! Tulen ehdottomasti vastavierailulle :)

      Poista
  4. Hhaha, ilmapallo :). Ihanaa, että intoa löytyy!!

    VastaaPoista
  5. Kauniin väriset kasvit! Sopivat hyvin kivikkoon! :) Ahkeraa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaaleanpunainen on kyllä oikein passeli väri kivien kaveriksi :)

      Poista
  6. Heippa . kirjoitin äsken jo pitkän rimpsun tänne ja en jostain syystä sitä ilmeisesti saanut lähetettyä. Elikkäs lueskelen usein blogiasi , mutten juurikaan ole kommentoimut.mutta nyt on aivan pakko. Olen itse harraste viherpeukalo ja annan yhden edullisen, turvallisen ja nopean vinkin; kuvissasi näkyvät kasvit ovat kaikki sellaisia, että leviävät loputtomiin.elikkä jos nappaat yhden verson taikka posliinimaisen kukan ( en muista nimiä) ja istutat sen taas uuteen aukeaan kohtaan.. leviää siitä taas uusia kukkia runsain mitoin. Ja kasvit eivät kumminkaan päin siitä kärsi. Uskallat siis ihan katkaista esim posliinimaisen kukan ja laittaa juuren vain mullan alle, kukka pinnalle. Samoin sammalten näköisissä kasveissa rohkeasti vaan muutama verso irti. Saattaa alkuun tietysti näyttää vähän nuupahtaneilta mutta levittävät kyllä juurensa ja puskevat uutta pintaan. Itse tein puutarhani kivikot tällä systeemillä; toin äidiltäni kasveista aina pieniä paloja ja nyt kun ajelin kolmen vuoden aikana kasvaneiden kivikoiden ja kukkapenkkien ohi, olivat kasvit erittäin paljon levinneet. Toivottavasti rohkenet kokeilemaan. :) -aavee

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että jätit kommenttia, ne ilahduttavat aina oikein paljon! Juurikin mainitsemallasi tavalla olen tätä toteuttanut, hyvä ja edullinen tapa :) Pitää taas syksyllä jakaa nämäkin kukat.

      Poista
  7. Myöskin kuvassa näkystä vaaleanpunaisesta kukasta rohkeasti vaan rihmoja seuraavaan paikkaan. -aavee

    VastaaPoista
  8. Tosi kauniisti sopivat kasvit lohkareiden väliin! <3 Voi teitä touhupyttyjä! :) Meilläkin tuli puutavaraa pihaan tällä viikolla, mutta ne saavat nyt hetken odottaa tarttujaansa. Mies lopettelee työhommia ennen lomanalkuaan ja minä opetan koiraa tavoille. :D Jospa meille se pergola kuitenkin jossain vaiheessa nousisi! :D Iloa ja intoa uuteen viikkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä kyllä riittää touhua uuden perheenjäsenen kanssa! Rapsutuksia ja haleja hänelle <3

      Poista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.