sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Juhannuksen tunnelmat

Terveisiä mökiltä! Minulla oli aivan mahtava juhannus, toivottavasti sielläkin puolen ruutua <3

Juhannus on erityisen tärkeä juhla, sillä se on ainoa kerta vuodessa kun koko perheemme viettää yhdessä yötäpäivää. Mikään ei ole niin ihanaa, kuin se että kaikki ovat paikalla ja perhe kasassa. Tänä vuonna isoin sisko joutui olemaan töissä, mutta useimmiten ovat aivan kaikki paikalla. Meillä on niin ratkiriemukasta yhdessä, ei haittaa että minun ja nuorimmaisen välillä on parikymmentä vuotta ikäeroa, juhannuksena taannumme kaikki samalle tasolle. Vatsa on vieläkin kipeä siitä kaikesta nauramisesta (ja syömisestä)!

Vanhempiemme mökki on saaressa ja meri on koko perheellemme tärkeä. Sijainti on aivan mahtava monilapsiselle perheelle, sillä mökki on poukamassa, jossa vesi on pitkälle matalaa. Näistä kuvista nökee hyvin meidän oman rantamme. Venelaiturin kohdalla veden pinta ylettyy vasta vyötäisille.
 

Sää ei ollut kaikista paras mahdollinen, sillä vettä satoi melkein koko perjantain ja lauantain. Sunnuntaina saimme herätä mahtavaan auringonpaisteeseen. Myös hernerokkasumu yllätti meidät lauantaina, oli muuten hienon näköistä kun välillä ei nähnyt nenäänsä pidemmälle! Sää ei meitä haitannut, sillä pelailimme pelejä, täyttelimme ristikoita ja nauroimme. Hyvässä seurassa aika kuluu kuin siivillä. Suurperheessä on muuten mainio puoli siinäkin, että kaikki pelit ovat kivoja isolla porukalla. Tämän juhannuksen lautapelihitiksi nousi Rappakalja. Voi että olemme nauraneet sen parissa monta kierrosta.


Sateesta huolimatta teimme kuvausretken hylätylle kalajalostamolle, joka sijaistee saaren toisella rannalla. Sää oli omiaan jännittävien kuvien ottamiselle ja sumu antoi tarinoille siivet. Miksi jalostamo on hylätty? Kuka jätti jälkeensä kaksi kahvikuppia ja lyhdyn?

Kiipesimme myös korkealle vuorelle jonka laella sijaitsee ihkaoikea viikinkihauta! Samalla reissulla poimimme asiaankuuluvat kukat sinkkusiskon tyynyn alle. Ei muuten ole helppo homma löytää saaresta yhdeksää erilaista kukkaa.

Juhannukseen sisältyi siis sään koko kirjo, tarinoita, historiaa, taikoja, saunomaista ja uimista (vesi oli alle kymmenen asteista), pelejä, kalastusta, jännitystä, sulkapalloa, telttoja, herkkuja, hyttysiä, iloa ja elämää! Kiitos pikkusiskoille, heidän miehilleen, veikalle, äitille ja iskälle <3

10 kommenttia:

 1. Ihana kirjoitus! Ja mahtavaa oli taas kerran! ❤️
  -Anni

  VastaaPoista
 2. Voi vitsi, mikä miljöö ja tunnelma! <3 Hyvin välittyy fiilis tännekin! :) Meidän jussi oli oikein rauhallinen, kotikunnassa tsillattiin ja sopivasti sukuloitiin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsillailu kuulostaa oikein passelille juhannus-toiminnalle :)

   Poista
 3. Aivan ihania kuvia ja näyttää, että oli upea juhannus :)

  VastaaPoista
 4. Kauniita kuvia! Täällä satelee tänäänkin vettä, ja lomalla odottelen kesäisiä kelejä. Ja niitähän on tulossa vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kesä-säät voisivat saisivat alkaa viimeistään heti heinäkuussa ja kestää syyskuulle :)

   Poista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.