tiistai 9. kesäkuuta 2015

Kivet sokkelin vierellä

Koko talven odotin kesää ja aurinkoisia päiviä, jotta voisin kuvata sisustusjuttuja ja valoisaa kotia. Heti kun suotuisat kelit saapuivat, blogi muuttuikin puutarhablogiksi. Sisällä ei nimittäin ole enää moneen viikkoon tapahtunut mitään, mutta pihalla senkin edestä. Kiinnostavatko pihajutut vai pitäisikö minun tsempata välillä sisältäkin joku sisustuspostaus?

Tämän postauksen aihe on kuitenkin taas pihalla ja tarkemmin sokkerin vierellä. Toukokuun puolivälissä kerroinkin jo, että sokkelin ja nurmikon väliin jäävä alue oli meillä työn alla. Nyt työ on sen osalta saatu päätökseen ja lopputulos on tässä!


Viimeinkin sokkeliamme kiertää kivan näköinen betonisaumattukivetys!

Rajasimme nurmikon lankulla ja täytimme nurmikon ja sokkelin väliin jäävän alueen hiekalla, mutta jätimme sen noin kymmenen senttiä vajaaksi. Hiekalle asettelimme rantakiviä limittäin ja lomittain niin, että hiekka peittyi kokonaan kivillä. Kun kivet olivat kauniisti paikoillaan, kaadoimme kuivabetonia (Weber S30) kivien päälle ja harjasimme sen katuharjalla huolellisesti kivien väliin. Jos johonkin jäi aukko, niin kippasimme sinne pikkulapiolla lisää betonia. Kun betoni oli sioiteltu tasaisesti niin sumutimme puutarhaletkun hienoimmalla sumulla vettä koko höskän päälle. Pari päivää se kuivui ja nyt meillä on kaunis mukulakivetys, jossa ei mahdu rikkaruohot kasvamaan.

Työ oli suhteellisen helppoa toteuttaa itse ja kokemuksen syvällä rintaäänellä voinkin jo nyt kuukauden jälkeen todeta, että betonisaumaus on parasta ikinä! Vanhan kotimme pihalla sokkelia kiersi myös samantyylinen mukulakivetys, mutta ilman betonia. Alla oli suodatinkangas, mutta niimpä vain sain joka viikko olla kitkemässä rikkaruohoja kivien välistä.

Olettekos muuten panneet merkille, että kaikkien pihapostauksieni kuvat ovat melkoisen tiukasti rajattuja? Pienellä mielikuvituksella voi päätellä, että yritän rajata kuvista ulos kaikkea keskeneräistä ja miinakentän näköisiä alueita. Tälle kesälle on vielä niin paljon pihahommaa, että meinaa hirvittää, mutta jaksaa, jaksaa kun palkinto häämöttää elokuun alussa Pariisin muodossa!

8 kommenttia:

 1. Anna tulla vaan näitä pihajuttuja, mua ainakin kiinnostaa :) Huomaan itsekin postaavani enemmän juuri pihalta nyt :) Tosi kätevä ja hyvännäköinen tuo kivetys, taidan ehdottaa isännälle samaa :)

  VastaaPoista
 2. Niin täytyy tehdä, kun ei sisältä ole mitään näytettävää! Sora tuntuu aina leviävän nurmikolle vaikka sitä kuinka rajaisi. Tämä kivetys ei varmuudella liikahda mihinkään omalta paikaltaan :)

  VastaaPoista
 3. Kesä saa pihalla olon näkymään myös blogeissa ja hyvä niin katse avautuu uusille jutuille ja taitaa monella muullakin näin olla :)
  Tämä idea on todella kiva ja täytyy pitää mielessä, kun sopisi meillä reunustamaan terassia, kun valkoinen hiekka ei pysy lasten ja koiranpennun kanssa paikalla :)
  niin kaunis piha ja koti teillä ♡

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Tämä kivetys pysyy varmasti paikoillaan vilkkaammallakin pihalla :)

  VastaaPoista
 5. Tuo betonijauhe on hyvä idea, meillä on jossakin kohtaa kiviä ja rikkaruohot sieltä tulee esiin.

  VastaaPoista
 6. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Mistä tilasitte noita kiviä? Rantakiven nimelläkö myydään?

  VastaaPoista
 8. Tällaisia kiviä on monissa betonilaattoja ja muita pihakiviä myyvissä firmoissa :)

  VastaaPoista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.