tiistai 30. kesäkuuta 2015

Kesän lempparimenu

Mikään ei ole niin hyvää kuin grillattu naudan sisäfilepihvi uusien perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa. Jälkiruuaksi torilta haettuja kirsikoita. Ennen grillausta laitan pihvit maustumaan, sivelen pihvin pintaan oliiviöljyä ja ripottelen päälle suolaa ja reilusti mustapippuria. Yleensä laitan myös yrttejä, timjami on yksi parhaista pihvin maustajista. Grillaan pihvit mediumiksi ja annan hetken vetäytyä folioon käärittynä. Uusien perunoiden keittäminen on pyhä toimitus, jossa pestyt potut tiputellaan kiehuvaan veteen. Kun potut ovat melkein kypsiä, kaadan veden pois ja nostan kattilan takaisin liedelle. Kannen alle laitan palan talouspaperia imemään kosteutta. Perunat kypsyvät loppuun höyryttymällä. Mikään muu ruuan valmistus ei ole näin tarkkaa kuin tämä, mutta ehkä se on siksi maistuukin niin täydelliseltä. Ja kesältä <3




4 kommenttia:

  1. Nams! Voi että kun olisi mahdollisuus grillailuun! YUMMY!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sittenhän hyppäät Onnibussiin ja huristat meille! Täällä on aina grilli kuumana :)

      Poista
  2. Sama talouspaperikikka käytössä :) Ja kiehuvaan veteen vuorisuolaa, nam! Ootko kokeillut nyyttejä? Niistä tulee kanssa aivan ihania. Kasviksia, herkkusieniä ja mistä ikinä tykkää niin leivinpaperin ja folion sisään hunajalla, suolalla ja oliiviöljyllä maustettuna ja eikun grilliin paistumaan. Nyt tuli nälkä tässä höpötellessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi nyyttejä <3 Ihanalta kuulostaa. Meillä tehdään aina vaan samoja, joihin tulee sipulia ja paprikaa, mutta seuraavaksi kokeilenkin herkkusieniä ja jotain muuta uutta. Ja hunaja pääsee testiin ehdottomasti!

      Poista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.