tiistai 30. joulukuuta 2014

Liköörikreemileivokset

Jee, onnistuin kerrankin! Nimittäin leipomisessa. Sain joulupukilta ihanan Kinuskikissan Helpot suosikit -kirjan ja innostuin kokeilemaan uudenvuoden kunniaksi. Liekö pukki hieman kuittaillut minulle jos nimittäin on instaani seuraillut. Tiedättekin varmaan kuinka hyvä leipuri olen :D Resepteistä valikoitui Liköörikreemileivokset. Ohje kuulosti helpolle ja sitä se lähes olikin, koska lopputulos on tässä:



Resepti menee näin:

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
2,5 rkl kaakaojauhetta
0,5 dl sokeria
75 g voita
0,25 dl vettä

Täyte:
75 g voita
1,5 dl tomusokeria
0,5 dl Baileys-likööriä

Pinnalle kaakaojauhetta

Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi sekaisin voin kanssa. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi. Ota muotilla ympyröitä ja painele taikina muffinsipellin koloihin laitettujen paperivuokien pohjalle ja sentin verran reunoille. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Notkista huoneen lämpöinen voi vatkaimella ja lisää tomusokeri muutamassa erässä. Sekoita joukkoon likööri pieni määrä kerrallaan. Pursota tai levitä lusikalla täyte pohjien päälle. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta.


Ei näistä nyt ihan niin hienoja tullut kuin kirjassa Sinin tekemät. Mutta passaavat meidän uudenvuoden pippaloihin! Eikä tuo ympyröiden paineleminen muffinsivuuan pohjallekaan mennyt ihan niin kuin Strömsössä, mutta ainakin ne pysyvät kasassa ja maistuvat Baileysille!

2 kommenttia:

  1. Oi nam! Varmasti herkkua! Kinuskikissan reseptit on niiiiin hyviä:)!

    VastaaPoista
  2. Tekivät kyllä hyvin kauppansa. Voiko mikään, missä on Baileysia, olla pahaa :D

    VastaaPoista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.