tiistai 24. kesäkuuta 2014

New Yorkin nähtävyydet

New York on jo itsestään nähtävyys ja koko viikon voi hyvin tönöttää Times Squarella ja ihmetellä, on siellä vaan kaikki niin suurta ja ihmeellistä! Parasta oli se, että kaupunki ei oikeasti nuku koskaan. Ihmisiä ja autoja on yhtä paljon, oli sitten keskipäivä tai -yö. Kun katselee taivaalle, niin pilvenpiirtäjät muodostavat sinne mielettömiä silhuetteja ja taivasta näkee vain vähän ja sekin osa taivaasta on helikoptereiden ja lentokoneiden täyttämä.

Sen lisäksi, että kaupunki on huikaiseva, on siellä paljon mielenkiintoisia turistikohteita. Tilasimme etukäteen New York CityPASS -kuponkivihkoset, jolla pääsee ilmaiseksi moneen nähtävyyteen. Viikon aikana ehtii paljon, näissä me kävimme:

Top of the Rock & Empire State Building:
Pilvenpiirtäjissä kannattaa ehdottomasti käydä! Näköalat ovat huikaisevat ja ylhäältä saa hyvän käsityksen kuinka iso New York todellisuudessa on. Empire State Buildingissa kävimme kaksi kertaa, päivällä ja yöllä, CityPASSiin kuului molemmat käynnit. 

Central Park:
Puistossa oli ihana kierrellä, siellä on monenlaisia tiloja ja tunnelmia. Yhtäkkiä jostain vehreyden keskeltä paljastuvat pilvenpiirtäjät ja toisena hetkenä voi seisoa hiljaisuudessa järven rannalla keskellä metsää. Puisto on niin iso, että sinne saa uppoamaan niin paljon aikaa kun vain haluaa. Me kävimme siellä kävelyllä parina päivänä, muutaman tunnin kerrallaan.

WTC & 9/11-muistomerkki:


Mieheni on kiinnostunu 9/11-tapahtumista ja on katsonut paljon dokumentteja aiheesta. Oli siis luonnollista mennä katsomaan, missä WTC-tornit ovat sijainneet. Muistomerkki oli hulppea ja erittäin kunnioitusta herättävä. Myös uusi Freedom Tower on jo rakennettu ja on todella upean näköinen. Muistomerkin lähettyville on tehty myös aihetta käsittelevä museo, mutta sinne oli niin pitkät jonot, että emme jääneet jonottamaan.

Risteily Manhattanin ympäri:

Kävimme Circle Line Sightseeing -risteilyllä, joka kiersi Manhattanin kokonaan ympäri. Aluksen kannelta näki Vapauden patsaan, kaikki hienot sillat, Manhattanin ihanan silhuetin, Bronxin ja paljon muuta. Ihana oli kuumana päivänä nauttia auringosta ja huikeista maisemista.

Madame Tussauds -vahakabinetti:


Olen käynyt myös Lontoon vahakabinetissa, eikä NYCin oma juuri eronnut siitä. Hieno se on ja vahanuket ovat todella aidon näköisiä. Ensimmäisenä vastassa oli ihana ihana ihana Johnny Depp ja kabinetista voi löytää kaikki Spice Girlseistä Beatlesiin, presidenteistä Tyra Banksiin, Rihannan, Lady Gagan ja muut pinnalla olevat popparit.

American Museum of Natural History:
Tämä museo on niin suuri, että siellä saa helposti vietettyä koko päivän. Me emme kolunneet koko museota läpi vaan kävimme lähinnä ihmettelemässä kuinka isoja ovat todella isot museot. Museossa oli varmasti esiteltynä maailman kaikki eläimet, dinosauruksien luurangot, ihmisen kehitys apinasta tähän päivään, meteoriitit ja luonnon mineraalit sekä kivet. Hieno paikka joka tempaa mukaansa.

MoMa – Museum of Modern Art:
MoMassa on paljon tunnettuja teoksia, Picassosta Munchiin. Vanhaa ja uutta taidetta ja itse rakennus on hieno. Parasta kuitenkin tässä museossa oli kaupat <3 Taisimme viettää MoMan kaupoissa enemmän aikaa kuin itse museossa. Oli muuten Suomikin hyvin edustettuna :) Jos itse museo ei kiinnosta, kannattaa MoMan kaupoissa kuitenkin pyörähtää.

Brooklyn Bridge & China Town & Little Italy:


Ajoimme metrolla Brooklynin puolelle ja kävelimme siltaa pitkin takaisin Manhattanille. Silta on hieno ja sieltä on upeat näkymät. Samalla reissulla kävelimme Little Italyssa ja China Townissa. Ne olivat kuin oikeasta Kiinasta ja Italiasta.Tämän postauksen tekemiseen on tainut mennä pari tuntia, kuvia valitessani uppouduin aina muistelemaan täydellistä reissua ja ihania hetkiä. Täytyy poiketa komerolle maistelemaan vähän tuliaiskarkkeja <3

8 kommenttia:

 1. New York. Voi vitsit! Ihana loma teillä ollut. Kiva, kun jaksoit tämän tehdä. Tuo kaupunki on mun haaveissa, ehkä sitten kun lapset ovat isompia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NYC on varmasti myös kiva perhekohde isompien lasten kanssa. Voisin kuvitella, että yli 10 vuotias haluaa mielellään sinne :) Minun seuraava haaveeni on Pariisi!

   Poista
 2. Upeita kuvia ja varmasti huikaisevia kokemuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli tosiaan huikaiseva kokemus, jota varmasti jaksan muistella vielä pitkään <3

   Poista
 3. Huokaus ja toinen huokaus...ehkä vielä kolmaskin. Unelmieni kaupunki. Mahtava reissu ollut teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. New York taitaa olla jokaisen (sielä käyneen) unelmien kaupunki :)

   Poista
 4. Päädyin blogiisi Instagramin kautta, ja saitkin minusta samantien vakituisen lukijan!

  Mikä siinä onkin, että NYC on melkeinpä jokaisen unelmakohde; niin myös minun : ). En ole koskaan käynyt siellä (tai missään muuallakaan Ameriikoissa), mutta halu on kyllä kova! Ehkäpä siis ensi vuonna saamme toteutettua tuon kyseisen unelman : ). Teimme nimittäin viime syksynä matkan Tokioon (myös yksi unelmakohde), ja se kyllä vei niin mielen kuin sydämenkin mennessään! Alun perin olimme mieheni kanssa puhuneet, että Tokion jälkeen seuraava kohde olisi NYC, mutta koska hinku takaisin Japaniin on aivan mieletön, seuraava matka kohdistuu siis vielä sinne : ). Jos suunnitelmat etenevät niin kuin toivomme, tulevana syksynä lennähdämme jälleen Tokioon ja ensi vuoden syksynä vihdoin ja viimein New Yorkiin <3.

  Tämä oli tosi kiva ja mielenkiintoinen postaus! <3

  VastaaPoista
 5. Kiva, että tulit vierailulle ja kiitos ihanasta kommentistasi <3

  New York on kyllä niiiiin upea, ettei se suotta ole jokaisen unelmissa! Luulin joskus, että Lontoo on maailman upein, mutta ei se ole mitään NYCiin verrattuna. Haluan jo nyt takaisin. Tokio kuuluu kyllä omallekin haavelistalle ja se lista on kyllä todella pitkä. Haluaisin myös Pariisiin ja Roomaan lähivuosina. Luin joskus tutkimuksen, jossa loppupäätelmä oli, että ihminen tulee onnellisemmaksi kokemuksista kuin materista ja allekirjoitan sen kyllä täysin. Matkailu tekee minut ainakin ihan hirmuisen onnelliseksi!

  VastaaPoista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.