sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

New York: kokemuksia hotellista

Sanompa vielä kerran, että tämä New Yorkin reissu on ollut paras ikinä tekemäni ulkomaanmatka! Manhattan on niin hieno paikka, että sanat eivätkä kuvatkaan riitä sitä kertomaan. Suosittelen! Kuvia ja tarinaa on niin paljon, että päätin jakaa kokemukset useampaan postaukseen.

Ennen reissua selvittelimme paljon asioita ja koin blogikirjoitukset todella hyödyllisiksi. Varsinkin New York Vinkit -blogissa oli todella paljon hyvää tietoa ja pdf-paketti, jonka tilasimme ja lueskelimme vielä lentokoneessakin. Yritän koostaa jonkun infopaketin myös meidän reissustamme. Aloitan tällä postauksella matkavalmisteluista ja hotellista.


Varasimme matkamme eBookersin kautta. Lennon ja hotellin varaus sujui helposti ja valitsimme suoran lennon Finnairin koneella. Lento kesti noin kahdeksan tuntia ja oli reittilento, jolla kaikki tarjoilu (myös viinit ym.) olivat ilmaisia. Lomalentoon verrattuna reittilennolla myös ruuat olivat mielestäni huomattavasti paremmat. Lento maksoi 550 €/hlö Helsinki-Vantaalta JFK:lle. Kokonaishinta lennosta ja hotellista kahdelta matkalaiselta oli 2600 €.

Hotellin valitseminen oli vaikeaa, koska vaihtoehtoja on tuhansia. Ensin kannattaa päättää hotellin sijainti hyvinkin tarkasti, koska joka kohdasta löytyy monia vaihtoehtoja. Me halusimme hotellin Central Parkin ja Times Squaren väliltä, koska tiesimme, että tulisimme viettämään molemmissa kohteissa eniten aikaa. Olimme valmiit myös maksamaan laadukkaasta ja tilavasta huoneesta. Monien vaihtoehtojen joukosta valintamme oli Ameritania Hotel. Huone oli tilava ja ikkunallinen, siellä oli riittävästi säilytystilaa, toimiva ilmastointi, iso kylpyhuone sadesuihkulla sekä muhkea sänky. Aamiainen ei kuulunut hintaan, mutta hotellilta sen olisi saanut 13 dollarilla/naama. Emme syöneet hotellin aamiaista kertaakaan, joten siitä en voi kertoa kokemuksia. Halusimme syödä joka aamu eri paikassa ja testaila erilaisia ruokia.

Hotelli oli siisti ja kaunis, asiakaspalvelu oli ystävällistä ja kaikki toimi moitteettomasti. Ainoana miinuksena voin mainita ilmastoinnin kovan äänen, mutta korvatulpilla selvisi oikein hyvin. Pääasia, että huoneen sai viileäksi. Huoneessa oli kattava minibaari ja herkkutarjoilu, joka tosin on kaupan hintoihin verraten kallis.

Hotellin aula oli tilava ja näyttävä, respan ja aamiaishuoneen lisäksi siellä oli baari. Myös kuntosali kuului hotellin varustukseen ja oli vapaassa käytössä.


Tässä hotellin sijainti kartalla:Sekä Central Parkiin että Times Squarelle käveli alle viidessä minuutissa. Hotellin ympäristössä oli runsaasti ravintoloita, kahviloita ja dinereita, ihan varmasti jokaiselle jotakin. Metroasema oli myös heti hotellin kulmalla.

Kaikenkaikkiaan onnistunut hotellivalinta, jota voin ilolla suositella.

Ameritania Hotel
www.ameritanianyc.com

+ sijainti
+ moderni jatyylikäs sisustus
+ iso ja siisti huone 12. kerroksessa
+ hyvä palvelu
+ hiustenkuivain
+ ilmastointi
+ ikkuna
+ kattava minibaari ja herkkutarjoilu
+ iso ja muhkea sänky
+ sähkön/töpselin muuntaja/adapteri huoneessa (hinta noin 20 €)
+ sateenvarjo huoneessa (hinta noin 25 €)
– ilmastoinnin kova ääni
– kokolattiamatto (on kyllä varmaan kaikissa hotelleissa NYCissä)

4 kommenttia:

 1. Voi että! Kuulostaa ja näyttää niiiiiin mahtavalta! Tosi mielenkiintoinen ja kiva postaus:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Haluan niiiiin kovin jo takaisin NYCiin <3

   Poista
 2. New Yorkiin - kuten muihinkin suuriin kaupunkeihin, kannattaa aina matkustaa vaikka uudemmankin kerran. Viimeksi itse teimme hotellin suhteen sellaisen ratkaisun (vaikka oli vain viikon reissu), että alkuviikko oltiin 42-kadulla UN Plaza hotellissa ihan YK:n päämajan kulmalla. Hotellista näkyi Hudson joen itäinen haara ja näkymät ylsi ylimmästä kerroksesta ihan vapauden patsaalle saakka. Loppuviikko oltiin Times Squarella Crowne Plaza -hotellissa.

  Varmaan tehdään saman suuntainen strategia myös seuraavalla NYC:n reissulla, koska jokaisen hotellin lähellä on kuitenkin nippu nähtävyyksiä ja oma pikku mikroympäristönsä eri ruokapaikkoineen, niin on melko kätevää, jos ne on ihan kävelymatkan päässä.

  Tosin siinä sitten on se muuttamisen vaiva, eli kirjaudut ulos hotellista, ajat toiselle hotellille, kirjaudut sisään, mutta muistaakseni meiltä meni viimeksi alle tunti.

  Nyt me ollaan tosin rakennettu omaa taloa, eikä olla pariin vuoteen käyty oikein missään, mutta ehkä sitä taas kohta riittää aikaa ja rahaa matkailuunkin...

  Kiitos hyvästä hotellivinkistä ja hyvästä linkkivinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hotellin vaihtaminen on hyvä idea niin tulee nähtyä Manhattan kahdelta eri kantilta. Toisaalta saarella oli kyllä helppo ja nopea liikkua julkisillakin. Metrolla Central Parkilta Brooklyn Bridgelle taisi mennä noin vartti. Taksitkin liikkuivat yllättävän helposti ruuhkista huolimatta.

   Mekin pysyimme visusti Suomessa talon rakennuksen ajan muutaman vuoden ja nyt kun talo on valmis niin on ihana matkustella. Piha on vielä kesken ja sen laitto tuntuu venyvän, koska aina kun saamme säästöön rahaa lähdemme matkalle :D

   Poista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.