torstai 2. helmikuuta 2017

Kylmäsavulohikeitto

Nyt kun olen kaiket ajat kotona, niin on taas aikaa ja energiaa heilua kameran kanssa arkisissa tilanteissa, kuten ruuanlaiton lomassa. Syömme paljon keittoja ja yksi uusimmista suosikeistamme on kylmäsavulohikeitto. Tämä ruoka on niin hyvää, että mieluummin syön tätä kuin menen ravintolaan. Siis ihan oikeasti, tämä on parasta kalakeittoa! Vai voiko näillä raaka-aineilla mennä metsään:

6 perunaa
1 fenkoli
5 varsisellerin vartta
öljyä
8 dl kalalientä (vesi + 1,5 kalaliemikuutiota)
2 dl kermaa
300 g kylmäsavulohta (vähintään, laita sen verran kuin paketissa on)
100 g katkarapuja
Nippu tilliä

Kuori perunat ja kuutioi kaikki kasvikset. Kuullota niitä pari minuuttia öljyssä kattilassa. Lisää vesi ja kalaliemikuutiot, keitä kypsäksi. Lisää paloiteltu lohi, katkaravut, kerma ja tilli. Kuumenna ja nauti hyvässä seurassa!




Pyrimme tekemään kaikki keitot aina eri reseptillä, oikotiehän olisi laittaa perunaa, porkkanaa, lanttua, sipulia ja vaihtaa vain proteiinin lähde (kalaa, makkaraa, jauhelihaa jne). Meidän keittiössä ei myöskään käytetä juurikaan pakastekasviksia, sillä tuoreiden makua ei voita mikään. Ehkä pakastekasviksilla säästää kymmenisen minuuttia aikaa, mutta minusta se ei ole sen väärti. Jos ruoka muuttuu kymmenellä minuutilla maukkaammaksi ja ravintorikkaammaksi, niin sitten ruoanlaitto ansaitsee tuon ajan. Poikkeus toki sääntöön, kiusauksissa käyttämäämme perunasipulisekoitusta en ole koskaan tehnyt itse :D

Lapsuudestani minulle on jäänyt tärkeäksi tavaksi se, että ruoka syödään aina yhdessä. Olemmekin syöneet mieheni kanssa päivällisen yhdessä yli kymmenen vuotta. Toki meilläkin on niitä pinaattilettupäiviä, kun toinen on töissä ja toinen kotona. Yhdessä emme kuitenkaan koskaan syö eineksiä tai korvaa päivällistä leivällä, vaan aina lautasella on jomman kumman valmistamaa ruokaa.

Meidän perheessä ruoka ei todellakaan ole pelkkää ravintoa <3

6 kommenttia:

  1. Sama täällä,että arvostan kotona tehtyä ruokaa ja se,ethä syödään yhdessä.Tätä olen nyt opettanut myös mun pienelle tyttären tyttörelle.Hänellä on oma juniorituoli keittiössä.Ihana,kun hän on sisäistänyt asian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saman pöydän ääressä on niin mukavaa vaihtaa päivän kuulumiset!

      Poista
  2. Miten voi olla mahdollista, että vaikka en tykkää kalasta, niin nämä kuvat näyttävät herkullisilta??! :D

    VastaaPoista
  3. Mistä ostat kylmäsavulohta?:)

    VastaaPoista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.