lauantai 5. marraskuuta 2016

Terveisiä Berliinistä!


Talviloman ensimmäinen pätkä on nyt takana päin ja vietimme sen Saksassa. Jälleen kerran ihan huikea reissu takana, vaikkakin tällä kertaa hyvin erilainen, edellisiin verrattuna. Minulla oli jostain syystä aivan erilainen mielikuva Berliinistä, kuin millaiseksi se todellisuudessa osoittautui. Ajattelin kaupungin olevan saksalaisen järjestelmällinen ja harmaa, moderni suurkaupunki. Ehkä hieman boheemi ja romanttinen, mutta erittäin vilkas. No enää en ajattelekaan niin.

Berliini on kaunis! Minuun teki suuren vaikutuksen kaupungin värimaailma, joka on kauniin harmoninen. Moderni ja vanha kohtaavat jyrkästi toisensa ja historia kietoo itseensä jokaisella askeleella. Surullinen, mutta todella mielenkiintoinen ja vaiherikas historia todellakin oli käsinkosketeltavissa jokapaikassa. Uppouduimme kaupungin surullisiin vaiheisiin syvästi ja hetkittäin tuntui, että olimme matkustaneet ajassa taakse päin.Berliini ei ole yksi suuri keskusta, vaan sillä on useita ja ominaisuuksiltaan erilaisia keskustoja. Valitsimme hotellimme Mittestä, jossa ovat lähes kaikki kuuluisimmista nähtävyyksistä ja museoista. Hotelli oli nimeltään NH Berlin Mitte ja se saa minulta hyvät suositukset: iso ja hieno, loistava sijainti, runsas aamiainen, suuri huone ja moderni kylpyhuone. Hotellilta oli kävelymatka melkein joka paikkaan, missä kävimme ja lentokentältä ajoi taksilla sinne vain noin vartin.Vaikka Berliinissä on paljon ihmisiä, niin siellä ei ollut tungosta. Autojakaan ei ajanut pääkaduilla solkenaan, vaan meno oli yllättävän rauhallista. Rauhallisuus johtui varmasti siitä, että kaupunki on laajalle levinnyt, joten ihmisetkin ovat. Totta kai turistinähtävyyksissä oli ihmisiä, mutta pääkadulta poiketessa sivukadulle, ei ihmisiä enää välttämättä näkynytkään. Ehkä vuodenaikakin vaikutti asiaan.


Saksalainen ruoka ja ravintolakulttuuri ovat melkoisen miehekkäitä, lihaa ja olutta! Lihansyöjinä se passasi meille mainiosti. Toki ravintoloissa oli paljon valinnanvaraa, mutta perussaksalainen ruoka on hyvin lihaisaa. Yksi perinteinen ruoka on snitzel, tutummin leike ja tuttuun suomiversioon verrattuna tämä ruoka oli kovin paljon parempaa. Perunaa syödään vähän joka muodossa ja herkullinen saksalainen tuttavuus on alkuruokana perunakeitto. Toki kävimme myös Hard Rock Cafessa hamppareilla, kuten kaikissa matkakohteissamme. Se on muodustunut jo ihan traditioksi.


Berliinin muurin jäänteitä on käytetty mielikuvituksellisesti monessa paikassa, Hard Rock Cafessa siitä oli veistetty kitara, piikkilankakielineen.

Kuvia ja tarinaa riittää niin paljon, että jaan tämänkin matkakertomuksen kahteen postaukseen. Seuraavassa kirjoittelen enemmän nähtävyyksistä ja shoppailusta. Lyhyesti sanottuna, Berliini on vierailemisen arvoinen ja matkakohteena pääsee minun top neloseen! (TOP4: 1. New York 2. Amsterdam 3. Thaimaa, Krabi 4. Berliini)

6 kommenttia:

 1. Voi teitä reissaajia, ihana postaus! <3 Pikkusisko on käynyt Berliinissä ja Saksan joulutoreilla, mutta minulta on maa ihan kokematta! :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kokeilemaan, kiva kaupunki, paljon nähtävää ja lyhyt lento :) Berliinin joulutoreista haaveilen itsekin, mutta vielä tähän aikaan siellä ei paljon joulua näkynyt.

   Poista
 2. Berliinissä en ole käynytkään vaikka Saksaa olen jonkun verran kierrellyt. Voisi olla kyllä ihan mielenkiintoinen kohde. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tämä oli ihan ensimmäinen tuttavuus Saksasta :)

   Poista
 3. Ollaan menossa Berliiniin joulukuun alkupuolella joulutoreille.♡ Odotan mielenkiinnolla minkälainen kaupunki on, siitä on itsellekin piirtynyt tietynlainen kuva mieleen... Saksassa on tätä ennen tullut käytyä Frankfurtissa ja Düsseldorfissa ja niistä lyhyistä vierailuista päällimmäisenä mielessä on ihmisten yllättävän huono englannintaito. Uskon Berliinin kuitenkin tekevän vaikutuksen ja odotan innolla historiallisia nähtävyyksiä!

  VastaaPoista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.