perjantai 5. helmikuuta 2016

Poreamme: kokemuksia ja faktoja

Olen saanut postaustoiveen liittyen poreammeeseemme, joten tuumasta toimeen. Tässä kokemuksia ja faktoja siihen liittyen. 


Ensin faktoja, olkaapa hyvä:
Poreammeemme on Westerbergs Norden Duo 160L. Amme on kooltaan 336 litrainen ja mitoiltaan 1570x1150 mm. Tähän malliin mahtuu mukavasti kaksi normaalikokoista aikuista, sen lisäksi menisi vielä yksi pikkuinen polskuttelija. Kaikki hieronnat ja poreet ovat suunniteltu kahdelle, kun taas useimmissa malleissa ne ovat vain yhdelle. Meille oli tärkeää, että mahdumme miehen kanssa siihen molemmat, sillä yksin meistä ei kumpikaan siellä viihtyisi.

Valitsimme Superior-mallin, johon kuuluu tällaiset ominaisuudet:
  • Pneumaattinen ohjaus (toinen vaihtoehto olisi ollut Elektroninen hipaisunäppäimistö)
  • Kuusi powerjet-suutinta ammeen sivuilla
  • Selkähieronta
  • Jalkahieronta
  • Ylläpitolämmitin 1,5 kW
  • Yhdistetty valaistus ja valoterapia
Veden puhdistajaa tähän varusteluun ei kuulunut, emmekä ole sitä kaivanneet, sillä tyhjennämme ammeen jokaisen käytön jälkeen. Mutta tuo ylläpitolämmitin on aivan ehdoton, sillä vesi jäähtyy yllättävänkin nopeasti. Kooltaan 1,5 kW ylläpitolämmitin jaksaa hyvin pitää veden lämpimänä ja taitaa jopa hieman lämmittää sitä. Tärkeimmät poresuuttimet ovat ehdottomasti selän puolella olevat ja usein pidämmekin niitä pelkästään päällä, sillä kylkiporeet kutittavat :D

Poreammeen täyttäminen sujuu nopeasti ja hintaa yhdelle ammeelliselle tulee pari euroa. Ei siis ole mitään syytä olla täyttämättä jos mielii mennä poreilemaan. Poreammeen käyttäminen on siis paljon edullisempaa kuin saunominen!

Tilasimme poreammeen paikallisesta rautakaupasta ja se tuli kotiin toimitettuna. Muistaakseni toimitus tuli alle kuukaudessa. Netissä hinta on tällä hetkellä 3650 € (ovh 4147 €). Hanat ja ammeen etulevy eivät sisälly hintaan, vaan tilasimme ne erikseen.

Peruspuhdistukseen riittää pesuaineliuos ja rätillä pyyhkiminen ja sen jälkeen ammeen ja suuttimien suihkuttaminen. Tehopuhdistuksessa amme täytetään lisäksi vedellä, laitetaan ammeenpuhdistusainetta (tai ruokasoodaa) ja annetaan veden porista jonkin aikaa. Tämän jälkeen taas huolellinen huuhtelu. Ei siis mitenkään monimutkaista hommaa. Koska etulevy on helposti irroitettavissa, on ammeen alunen ja lattiakaivo myös iisiä puhdistaa.




Faktojen jälkeen sitten käyttäjäkokemuksia:
Käymme poreammeessa parisen kertaa kuukaudessa, uusi kylpytynnyrimme on ehkä hieman vähentänyt poreammeen täyttelyä. Kesällä harvemmin ja talvella useammin poreillaan. Kerrallaan olemme siellä reilun tunnin. Hirmupaljon pidempää ei pysty olemaan, sillä kuumuus alkaa koskemaan helposti päätä. Sopiva veden lämpötila on noin 36 astetta. Kylpyvaahto on ehdoton ihanuus ja sitä lorautamme jokaiseen kylpyveteen. Poreet tuplaavat vaahdon hetkessä ja välillä koko kylpyhuone on täynnä ihanaa vaahtoa <3 Käyn aina pesulla ennen ammeeseen pulahtamista ja usein laitan hiusnaamion tai muun tehohoidon tukkaan kylvyn ajaksi. Hiukset ovat superihanat aina ammepäivän jälkeen. Iho kuivuu korpuksi joten hyvä rasvaaminen on tarpeen heti ammeesta noustua.

Päälimmäisenä ajatuksena on kuitenkin se, että en tiedä mitään näin totaalisen rentouttavaa kuin poremmeessa lötköttely. Suosittelen todellakin kaikille, kenellä on tilaa laittaa. Kun perheeni oli käynyt meillä ensikerran poreammetta testaamassa, ei mennyt vuottakaan kun heillä oli jo oma <3

Tässäpä oli niin kattavasti tietoa ja kokemuksia, kuin suinkin osasin kirjoittaa. Jos jotain oleellista jäi puuttumaan niin kyselkää ihmeessä täsmentäviä asioita.



18 kommenttia:

  1. Meillä täällä juuri pähkäillään tuota poreammeongelmaa. sellainen oli kylppäriin suunniteltu, mutta ei se nyt kyllä sinne millään mahdu... :(
    Toisaalta kun katselee noitten ammeitten hintoja, niin laitetaan sitten ehkä ulos poreamme, jos talobudjetista jotain rahaa vielä jää ;)
    Jonkun pienen kylpyammeen yritän nyt lähinnä lapsia varten löytää ammeelle varatulle paikalle, olisi siistimpi ja varmaan helpompi kuin nuo pienet muoviammeet.
    Kateellisena siis ihailen vaan teiän ammettanne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös sinne mahtuisi pienikokoinenkaan? Ammeita tuntuu olevan joka lähtöön. Toisaalta ulkoporeamme kuulostaa melkoisen täydelliseltä :)

      Poista
  2. T niin kuin tunnelma. <3 Nauttikaa viikonlopusta!

    VastaaPoista
  3. Meillä on myös poreamme, vähällä käytöllä, mutta sellainen edellisten asukkaiden jäljiltä löytyy.. minkä verran ruokasoodaa käytät puhdistukseen? Altaan puhdistukseen tarkoitetut aineet ovat melko hintavia, joten huvittaisi kokeilla tuota ruokasoodalla puhdistamista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä desin verran? Ihan tarkasti en osaa sanoa, paljon sinne tulee humpsautettua. Emme ole muistaakseni koskaan käyttäneet mitään virallisia ammepesuaineita, vaan ihan yleispuhdistusainetta tai saippuaa :)

      Poista
  4. Tuo on varmasti huippu! Niin kaunis kylppäri <3

    VastaaPoista
  5. Kiitos oikein kattava postaus ja tarpeen oli lukea toiminnoista ym. mitä on hyvä huomioida ammetta valitessa. Nyt se poreamme kuume iski sitten ihan kunnolla ;) Aivan ihania tunnelmakuvia<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, jos tästä oli apua! Sitten ei muuta kuin ammekaupoille :)

      Poista
  6. Ooooh<3 Mä olen kanssa poreammeiden puolestapuhuja! En tiedä mitään niin rentouttavaa kuin poreilu! Meillä on yhden hengen poreamme (lapset mahtuvat kaikki kerralla). Koko perhe tykkää poreilla<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sauna ei pärjää alkuunkaan rentouttavuudessa, vaikka saunomisestakin tykkään kovasti :)

      Poista
  7. Heips!Meillä tehtiin saunaremontti -80 luvulla rakentamaamme taloon.
    Kaadoimme yhden seinän ja sain puhuttua mieheni ostamaan poreammeen joka mahtui hyvin uuteen kylpyhuoneeseen joka tähän asti oli siis ollut sauna,sain myös kauan kaipaamani puukiukaan entiseen suihkuhuoneeseen josta tuli nyt sauna.saunan ja kylpyhuoneen väliin laitoimme lasiseinän joten nyt voi nauttia tulenloimusta myös poreillessa,meillä on siis ihana koti-spa!

    VastaaPoista
  8. jo vuonna 1982 ensimmäiseen omaan kotiini laitoin poreammeen. rakennusvaiheessa kylpyhuoneeseeen varattiin paikka ammeelle. sitä hankintaa en ikinä ole katunut. 25v viikottain rentouduin poreissa. ja uusi taloni ostajakin kehuu nauttivansa tuosta rentoutuskoneesta edelleen.
    2007 muutin pirkanmaalle. löysin ihanan rivitalon pätkän pyhäjärvinäkymin. mutta ei ollut tilaa poreammeelle. vuoden verran kiiristelin ilman ammetta. sitten tein saunaremonttia ja keksin poreammeelle hyvän paikan.
    saunan ylälauteen alle mahtui kahden hengen amme. laude on kuin kansi ammeen päällä. kansi nousee kevyesti ylös takaseinää vasten motonetin jousipumppujen avulla. pari kertaa viikossa poreita ja kerran viikossa saunaa. molemmat pelittävät hyvin.
    2013 muutin sitten uuden rakkaani kaupunkikotiin. ei ole poreammetta!
    mutta yhteistä mökkiä rakennettiin pari vuotta sitten. sinne laitettiin ulkoporeallas.
    ihanaa pipo päässä pakkasella poreet hellii kroppaa - mikä sen mahtavampaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän hyvin rakkautesi poreammeeseen! Olin eilen pitkästä aikaa porekylvyssä ja olihan se taas niin todella ihanaa. Laittaisin itsekin seuraavaankin kotiini ammeen :)

      Poista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.