tiistai 6. lokakuuta 2015

Suppilovahvero-jauhelihapiirakka

Suppilovahveroiden aika on käsillä ja metsistä löytyy näitä herkkuja niin paljon kuin jaksaa vain poimia! Pidämme molemmat sienistä paljon ja hyödynnämme niitä ruokiin ja leivonnaisiin. Viikonloppuna tuli pyöräytettyä suppilovahvero-jauhelihapiirakka, Valion ohjetta mukaillen.




Resepti menee jotakuinkiin näin:

250 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
220–300 g suppilovahveroita
1 sipuli
suolaa, jauhettua mustapippuria, timjamia

2 dl ruokakermaa
3 munaa
1 pussi juustoraastetta
nippu persiljaa

Minä käytin valmista piirakkapohjaa laiskuuksissani.

Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla. Lisää hienonnetut, esikäsitellyt sienet. (Haihduta tuoreista sienistä pannulla ylimääräinen neste ennen jauhelihan joukkoon lisäämistä.) Kuumenna seosta ja anna mahdollisen ylimääräisen nesteen vielä haihtua. Mausta. Sekoita jauhelihaseokseen ruokakerma, munat, juustoraaste ja hienonnettu persilja. Kaada täyte taikinapohjalle. Paista uunin ala/keskiosassa 200 asteessa noin 40 min.

Ehdoton lempisuppisruokani on suppilovahvero-savuporojuustokeitto, jonka ohje löytyy täältä aiemmasta postauksesta :)

2 kommenttia:

  1. Nams! Kuulostaapa herkulliseslta ja aivan upeat kuvat :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Valmispohjat tekevät leipomisesta helppoa ja nopeaa!

    VastaaPoista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.