perjantai 30. toukokuuta 2014

Taivaallisen hyvä raparperipiirakka

Leivoin eilen miehen (ja Syhinän) synttäreiden kunniaksi raparperipiirakkaa hellapoliisi.fi-reseptillä ja oli kyllä hyvä ohje. Täytyi heti tulla laittamaan se blogiin talteen. (Ihan pikkumuutos tässä blogin ohjeessa verrattuna alkuperäiseen.)

Pohja:
3 munaa
3½ dl sokeria
100 g margariinia
1½ dl maitoa
4½ dl vehnäjauhoja
2½ tl leivinjauhetta
raparperia (n. 3 vartta) + sokeria (0,5–1 dl)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sitten sulatettu margariini ja lämmin maito vuorotellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Pyörittele raparperin paloja sokerissa ja ripottele ne pinnalle. Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia.

Vaniljakiisseli:
3 dl maitoa
1½ dl sokeria
n. 2 rkl perunajauhoja
vaniljasokeria

Sekoita kastikkeen ainekset miedolla lämmöllä kattilassa ja hämmennä, kunnes sakenee. Levitä kuorrute valmiin piirakan päälle.

Erityisen herkullisen piirakasta teki ihana vaniljakastike ja mansikat (ekat suomalaiset!) Nam!

4 kommenttia:

  1. Mmmm, kiitos reseptivinkistä - raparperi on semmoista kesänannaa, ettei paljon paremmasta tietoa :)

    VastaaPoista
  2. Pitäisikin tehdä joku päivä raparperikeittoa, se vasta onkin nannaa :)

    VastaaPoista
  3. Nam nam, täytyypä laittaa ohje korvantakaiseen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllätyin, miten hyvin onnistui minultakin, vaikka olen aika surkea leipomaan :)

      Poista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.