keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Ikean kalusteet

Blogeissa kiertää Ikea-haaste, jossa esitellään omaan kotiin päätyneitä Ikean tuotteita. Olen niitä monia lueskellut ja jäin pohtimaan, miksi juuri Ikea herättää niin paljon tunteita ja keskustelua. Ikeasta saa kalusteet ja koristeet jokaiseen huoneeseen suurista linjoista pienimpiin yksityiskohtiin. Lisäksi Ikean sarjoissa on varmasti jokaisen makuun sopiva. Löytyy modernia, romanttista, kiiltävää, mattaa, värikästä, mustavalkoista. On lapsille, aikuisille, perheille, sinkuille. Edullisuus on kuitenkin ehkä se suurin myyntivaltti. Mistä muualta voi saada olohuoneen pydän alle vitosella? Edullisuus osaltaan johtuu siitä, että kalusteet pitää iste kasata, mutta juuri tänään isosiskon kanssa mietimme, että koskaan ei paketista ole puuttunut yhen yhtään osaa!


Ikean mainonta on myös mieleenpainuvaa ja miellyttävää. (Kissekin tykkää katalogista.) Ei ainakaan äkkiseltään tule mieleen ärsyttävää mainosta. Ikea tunnetaan jokaisessa kodissa. Ehkä juuri siksi Ikea on oman postauksen arvoinen!


Tokihan Syhinässäkin on Ikean kalusteita vaikka millä mitalla. Minusta simppelit Ikean kalusteet käyvät hyvin osana sisustusta, parhaimmillaan ne ovat lyhytikäisessä käytössä. Kovin kalliita kalusteita ei ihan pieneksi aikaa hankita, mutta edullisia Ikean omia voi sitten vaihtaa mielen muuttuessa. Pyrin yleensä hankkimaan kalusteet pitkään käyttöön, mutta esimerkiksi muuttaessamme hankimme ensihätää sohvapöytää ym. Ikeasta ja niitä on nyttemmin vaihdettu niin tosirakkauksiin.

Olohuoneessa Ikean kalusteet ovat vähäisessä roolissa, sieltä on hankittu seinähyllyt, jotka sopivat tuohon käyttöön ihan yhtä hyvin kuin kalliimmatkin. Myös lattiavalaisin on Ikeasta ja sen olemassaolon syy on juurikin väliaikaisuus, en ole vielä keksinyt minkä valaisimen siihen oikeasti haluan.Keittiöstä löytyy Ikean astioita, kuten Pokal-lasit, jotka ovat täydellisen kokoiset aamukahville. Myös jokunen kauha ja kapusta kätkeytyy laatikoihin.

Makuuhuoneessamme on Malm-lipasto ja saman sarjan yöpöydät. Toinen matalampi Malm löytyy pukeutumishuoneesta. Myös yöpöydän kanssa samaa kokoa oleva laatikosto on pukeutumishuoneessa, Ikean peilin vieressä. Tykkään Malmin yksinkertaisesta ulkonäöstä. Lipaston tuntuma ei ole laadukkaimmasta päästä, mutta vielä ovat ehjiä.

Expedit-sarjaa löytyy vierashuoneesta sekä työhuoneesta. Työhuone on tällä hetkellä tavaroiden säilyttämistä varten, joten Ikea sopii sinne hyvin. Joskus tulevaisuudessa huoneen voi muuttaa makuu- tai vierashuoneeksi, tällöin huoneen nykyiset kalusteet eivät ole elinikäisiä.Saunan pukuhuoneessa olevat kalusteet ovat myöskin Ikeasta. Nojatuoli toimii kisujen sänkynä ja siihen tarkoitukseen ei kannata kovin kallista kalustetta ostaa. (Tuolinpäällinen on jo nyt vuoden jälkeen ihan hurjassa kunnossa.)

Huoneessa olevat Bestå-seinäkaapit ovat ehdoton suosikkituotteeni Ikeasta! Pidän tästä meidän neljän kaapin kokoonpanosta varsinkin ihan mahdottoman paljon. Bestå-kaappi löytyy myös työhuoneen ikkunan alta.

Eteinenkin on saanut omansa, sieltä löytyy Ikeasta hankittu kenkäkaappi. Se on ahkerassa käytössä ja toiminut moitteettomasti. Myös peili on Ikeasta.

Ostan Ikeasta myös tekstiileitä, kynttilöitä ja muuta pientavaraa. Vaihtelen koristetyynynpäällisiä usein ja Ikeasta on löytynyt muutama tekstiili ihan ikisuosikiksi, kuten mustan makuuhuoneen raitaviltti ja mustavalkoinen tyynynpäällinen.Ikean kalusteet harvoin aiheuttavat minulle mitään wow-elämystä, mutta ovat oikein käypiä kalusteita moneen tilaan yksinkertaisen lookin ja edullisen hinnan vuoksi. Harva kalustekauppa pääsee tuollaiseen Ikean asemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.