lauantai 8. helmikuuta 2014

Ihana Krabi

Sinne jäi Thaimaa ja 35 asteen helteet. Vielä olisi toinen viikko mennyt todella mieluusti. Ihana, ihana, ihana loma ja ihana paikka!

Olimme Thaimaan Krabilla, Ao Nangin lomakylässä. Majotuimme ihanassa Peace Laguna Resort & Spa bungalovissa, jossa oli makuu-/oleskelutilojen lisäksi kylpyhuone poreammeineen. Keittiötä ei ollut, mutta emme sitä kaivanneetkaan. Aamiainen (joka oli erittäin monipuolinen ja maistuva) kuului hintaan ja se tarjoiltiin hotellin ravintolassa. Iltaisin söimme eri ravintoloissa, suosimme paikallisia ruokia ja monet ravintolat olivat todella hyviä. Mieleen jäivät parhaiten Eden, Tanta's, Last Fisherman ja Lae Lay Grill. En ole koko elämäni aikana syönyt niin paljon riisiä kuin nyt viikon aikana!

Majapaikkamme sijainti oli erittäin hyvä, Ao Nangin keskustan vilkkaimmalle kadulle oli parikymmentä metriä ja rantaan ehkä sata metriä. Liikenteen tai juhlijoiden ääniä ei bungaloviin kuulunut, vaikka kaikki tapahtuma oli heti siinä vieressä. Hotellin henkilökunta oli oikein mukavaa ja he puhuivat englantiakin jotenkuten.




Luonto oli henkeäsalpaavan upea! Jylhät karstikivikalliot kehystivät vehreää luontoa ja meri vaihteli kaikissa sinisen ja vihreän sävyissä. Auringonlaskut olivat mahtavia ja näytti, kuin aurinko olisi yhtäkkiä aina vain pudonnut mereen.




Veneilimme paljon pitkähäntäveneillä ja pikaveneillä. Kävimme snorklaamassa ja kiertelimme saaria. Oli ihanaa kuumana päivänä istua veneessä ihailemassa maisemia ja välillä pulahtaa veneen perästä uimaan ja kaloja katselemaan.






Toisena päivänä menimme pitkähäntäveneellä Railey-niemelle, jossa uimme Prinsessalahdessa ja kiipesimme jyrkkää vuoren sivua huikealle näköalapaikalle. Kiipeäminen oli todella rankkaa, koska apuna oli vain köydet joista sai tukea käsillä. Lomamme oli oikein aktiivinen, aurinkoa otin kokonaisen vartin!

Kävimme Ko Poda saarella, joka oli aikamoinen pettymys, sillä sen rannat olivat aivan täynnä veneitä ja turisteja oli hirmuisesti. Mahduimme kuitenkin uimaan ihanan kirkkaassa meressä. Myös Phi Phi saaret olivat täysin muuta, kuin mitä lomaoppaat kertovat. Turisteja ja veneitä oli aivan vierivieressä, eikä saarilla mahtunut kunnolla edes kävelemään! The Beach elokuva on kuvattu Phi Phi saarella ja se osaltaan varmasti vetää turisteja paikalle.



Bamboo-saari oli kiva ja oleilimme siellä kahdestaan rannalla, joka oli hieman syrjässä päärannasta.


Neljäntenä päivänä kävimme Tiikeri temppelissä ja kiipesimme 1237 porrasta vuoren päälle näköaloja ihastelemaan. Nousu oli erittäin rankka, koska askelmat olivat paikoin jopa 40 cm korkeat, mutta kyllä kannatti kiivetä. Ylhäältä näki yli koko Krabin!

Viides päivä vietettiin kajakeillä meloen. Kävimme ihanassa laguunissa ja meloimme monta tuntia pitkin poikin. Aktiivisen päivän päätteeksi juhlimme anopin 60-synttäreitä rantaravintolassa huikea auringonlasku taustanamme.



Näimme loman aikana paljon erikoisia eläimiä kuten liskoja, apinoita ja lintuja. Apinoita oli joka nurkan takana ja ne olivat hyvinkin tuttavallisia ja lemmikinomaisia. Melkein riesaksi asti.





Kävimme monta kertaa rannalla olevissa hierontapaikoissa ja hieronnat olivat todella ihania ja edullisia! Palaneen ihon pelastus oli Aloe Vera -öljyhieronta.

Asia, jota ihmettelimme kovasti, oli paikkojen siivottomuus. Missään ei ollut roskiksia ja kaikki tien vierut ja rannat olivat hyvin sotkuisia. Myös turisteja oli joka paikassa todella paljon! Menisin silti uudelleen, koska pienellä vaivalla pääsee huikaisevan kauniisiin paikkoihin ihan rauhassa. Viikko oli aivan liian lyhyt aika ja paljon jäi vielä näkemättä. Edes yli kymmentuntiset lennot eivät olleet paha. Suosittelen ehdottomasti Krabin reissua aktiivisille pareille, rantalöhöilijöille sekä perheille! Kaikille on varmasti paljon mielekästä tekemistä ja näkemistä.

6 kommenttia:

  1. Ihanalta kuulostaa ja näyttää!

    VastaaPoista
  2. Olipa ihana katsella kuvia ja lukea matkakertomusta. Tuolla on niin kaunista.
    Yllätyin tuosta ihmispaljoudesta, paljon porukkaa kyseisellä saarella. Onneksi rauhallisiakin paikkoja on :)
    Noita auringonlaskukuvia vois katsella vaikka kuinka paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki oli niin erilaista kuin täällä kotosuomessa! Kauneus jotenkin ylikorostui :) Thaimaassa on varmasti jokaisessa turistikohteessa ihan hirmuinen määrä ihmisiä, Phuketissa varmaan vieläkin enemmän kuin Krabilla, enkä ihmettele että kaikki haluavat sinne matkustaa.

      Poista
  3. Oiiiiii, ihanuus!!! Näyttää niin kauniilta! Upeita kuvia! Mahtava postaus tämä! Voi, kunpa itsekin pääsisi joskus johonkin tuontyyliseen paikkaan♥♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Suosittelen kyllä Krabia ihan kaikille, ei muuta kuin säästämään :)

      Poista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.