tiistai 15. lokakuuta 2013

Persikkapiirakka

Herkuttelimme eilen ihanalla persikkapiirakalla. Tämä on luottopiirakkani ja kaikki tykkäävät tästä aina, erityisesti mieheni on heikkona tähän.



Kattauksessa käytin valkoista, jota väritin hieman kivi-tuikuilla ja luonto toi oman syksyisen sävynsä sisälle asti.

Tässä tuon ihanan ja ihan helpon piirakan ohje:

1 paketti kaura-murotaikinaa
2 tölkkiä persikoita
1 tölkki maitorahkaa
2 dl vispikermaa
3 kpl munaa
0,5 dl persikan tölkin lientä
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Lisäksi hyytelösokeria ja vettä

Laita kiertoilmauuni kuumenemaan 175 asteeseen. Painele sulanut kaura-murotaikina vuokaan reunoille ja pohjalle. Sekoita rahka, kerma, munat, mehu ja sokerit keskenään ja kaada pohjan päälle. Paista uunissa noin puoli tuntia. Viipaloi persikat ja valuta kuiviksi. Anna piirakan jäähtyä hieman ja asettele persikat piirakan päälle. Tee hyytelösokista kiille ohjeen mukaan (0,5 dl sokeria ja 1 dl vettä) ja lusikoi se piirakan päälle. Nautitaan kylmänä.

Makeaa viikkoa!

2 kommenttia:

  1. Nam!!! Näyttää ja kuulostaa herkulta! Tätä voisin kokeilla:P

    VastaaPoista
  2. Suosittelen :) Ehdottomasti paras makea piirakka!

    VastaaPoista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.