torstai 31. heinäkuuta 2014

Indiedays kutsuu

Syhinä sai kutsun Indiedaysin jäseneksi, johon myönnyin mielelläni. Blogin osoite tai mikään muukaan ei tule muuttumaan, kirjoitan edelleen kaikesta maan ja taivaan välillä, kuten tähänkin asti. Blogin pääpaino on edelleen sisustamisessa ja pihan laittamisessa.



Suurin teille näkyvä muutos on Indiedays-banneri sekä mainokset, joita Indiedays saa sijoittaa Syhinään. Monet seuraamani blogit sisältävät mainoksia ja minua ne eivät haittaa, toivottavasti ei sinuakaan.



Indiedays on blogiportaali, jonka kautta on helppo seurata suosikkiblogeja ja tallentaa niitä suosikkilistaan. Indiedaysissa on yli 500 blogia viidessä kategoriassa, muoti, kauneus, lifestyle, sisustus ja ruoka. Tutustu tarkemmin: www.indiedays.com



Indiedays tuo varmasti lisää lukijoita ja verkostoitumismahdollisuuden muiden bloggaajien kanssa. Odotan innolla, miten portaalissa bloggaaminen vaikuttaa minuun ja blogiin vai vaikuttaako mitenkään.



Syhinää voi seurata Indiedaysin lisäksi myös näistä:
Bloglovin ›
Facebook ›
Instagram ›
Pinterest ›
Styleroom ›
Indiedays ›

tiistai 29. heinäkuuta 2014

Sisustushaaveita Ellokselta

Monessa blogissa on vilahdellut ihania Elloksen uutuuksia ja päädyimpä itsekin ellos.fi-sivulle surffailemaan. Paljon sieltä taas kaikkea ihanaa löytyikin, varsinkin koristetyynyaddiktille.


Muutama uusi tyynynpäällinen taitaa meille kotiutua, ihan kaikkia en kerralla viitsi ostaa. Vaikka koristetyynyjähän ei tunnetusti voi olla liikaa. Elloksella oli paljon kivoja vuodevaatteitakin ale-hinnalla. Ainakin yhdet voisin hankkia uudistuneeseen makuu- tai vierashuoneeseen. Vai sittenkin  uudet molempiin huoneisiin?



Ehkäpä oikean alareunan vaakaraitalakanat voisivat sopia meille aika täydellisesti. Vaaleanharmaa kolmio-kuosikin on ihana. Kahdet siis ostoskoriin?

Törmäsin sivustolla myös Elloksen tarjotinpöytään joka muistuttaa jonkin verran Hayn vastaavaa. Hayn pöytiä meillä onkin olohuoneessa jo kaksi ja pidän niistä kovasti. Lasiterassin sohvapöytä on vielä etsinnässä, olisiko se tämä?


Terassille on hieman askeleita keittiöstä joten pöydän tarjottimella saisi kivasti vietyä päiväkahvit ulos. Ulkonäön puolesta Elloksen pöytä ei vedä vertoja Hayn pöydälle, mutta hinta vetää! Elloksen pöytä maksaa vain 49 €. Tämä saattaisi olla oikein hyvä vaihtoehto terassillemme sohvan kaveriksi.

Kallein löytöni Ellokselta on matto saunan pukuhuoneeseen. Kyseisen tilan matto on ollut hakusessa jo kauan. Tähän asti olen haaveillut sinne Pappelinan muovimattoa kuten tammikuun Matto-ongelma-postauksessa paljastinkin. Tilassa oli ennen ihana Annon Viiru-matto, mutta kissojen kanssa se osoittautui epäkäytännölliseksi, koska kissojen hiekkalaatikko ja ruokailu sijaitsevat maton välittömässä läheisyydessä. Ellokselta löytyi muovimatto, jonka väri miellyttää kovasti ja kuviokin vaikuttaa ihan kivalle. Kuvan perusteella on vain niin vaikea sanoa miltä matto näyttäisi meillä.



Toisaalta palauttaminen on tehty helpoksi joten mattoa voisi sovittaa ennen laskun maksamista.

Mitä luulette, sopisiko matto saunan pukuhuoneeseemme? Entä pihistääkö vai panostaako terassipöydässä?

Kuvat lainattu luvalla: www.ellos.fi

sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Meripäiväterveisiä

Kotkassa on vietetty Meripäiviä keskiviikosta lähtien joten blogi on ollut hieman lomalla. Keskiviikkona kävimme ihailemassa Gangut Regattan hienoja aluksia ja torstaina olimme Meripäiväavajaisissa. Torstaina olin illalla vielä töissä Tivoli Seiterän kuvauksisa yöhön asti. Perjantaina Meripäivillä esiintyi Juha Tapio ja Siltsu ja ilta kului Shampanjan maku suussa ihan aamuauringon nousuun asti. Välillä on pyöritty tivolissa ja syöty ihania Meripäiväherkkuja maha killillään. Lauantaina vielä kierreltiin kaupungilla aamusta yöhön. Olen niin onnellinen että Kotkassakin joskus tapahtuu jotakin näin suurta! Olen Meripäivien suurkuluttaja :)


Jossain välissä lasiterassin kattokin on tupsahtanut paikoilleen. Seinät saadaan ensiviikolla varmaankin. Nyt lähdemme ystävän luokse sunnuntai-päivälliselle. Kivaa sunnuntaita!

keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Ihana ilmastointi

Sisäilma vaikuttaa suuresti asumismukavuuteen ja viihtyvyyteen. En ole kuuman ystävä vaan oikein reilusti talvi-ihminen joten kesäkelit välillä koettelevat minua, mutta onneksi vain ulkona. Meillä on koko kodin kattava ilmastointi joka puhaltaa ilmanvaihtokanavista raikasta viileää ilmaa. Tykkään!



Ulkona on niin kuumankosteaa, että säämittari luulee, että siellä sataa :D

Koneellinen ilmanvaihto on pakollinen uusissa talossa, mutta ilmanvaihto ei jäähdytä vaan ainoastaan kierrättää ilmaa. Meillä kodin lämmitystä hoitaa maalämpöpumppu ja sen kyljessä on maakylmää hyödyntävä ilmastointilaite (joka on iv-koneen yhteydessä). Teknisessä tilassa ilmastointilaite ei tarvitse paljoa enempää tilaa kuin ilmanvaihtokonekaan, vaan ne ovatt samassa pömpelissä. Koska ilmastointi käyttää ilmanvaihdonkanavia, niin mistään ei huomaa ilmastointia, paitsi siitä että täällä on aina sopivaa! Ilmanvaihdon takia joka tapauksessa pitää olla katossa niitä valkoisia räppänöitä. Ilmastointiin saa kytkettyä erillisiä sisäyksiköitä ilmalämpöpumpun tapaan jos ilmanvaihtoräppänät eivät syystä tai toisesta riitä.

Ilmastointi ei siis tarvitse rumia sisäpumppuja tai ulkoyksiköitä (kuten esimerkiksi ilmalämpöpumppu) eikä ilmastointi pidä juurikaan ääntä, hyvin hiljaista hurinaa lukuunottamatta. Ulkona ja sisällä on huomaamattomia antureita ja niiden avulla ilmastointi säätää sisäilman aina sopivaksi, noin 22-23 asteiseksi. Parasta ilmastoinnissa on kuitenkin se, että koko kodissa on tasainen huonelämpötila. Ilmalämpöpumppu ei meidän sokkeloisessa kodissa oikein pystyisi viilentämään tasaisesti.

Seinäpaneli on pieni, mutta täynnä säätömahdollisuuksia. Kuvassa näkyy, että ulkona on todella kuuma, kone puhaltaa sisään 21,6 asteista ilmaa ja poistaa samalla sisältä 24,6 asteista. Sisälämpötila on 22,7 astetta.

No kuinka ilmastointi sitten toimii ja mitä on maakylmä? Yritän selittää sen oman ymmärrykseni rajoissa. Maalämpöpumpun putket kiertävät syvällä maan uumenissa ja putkissa kiertää nestettä joka lämpenee maan sisällä ja nousee taloon maalämpöpumpulle. Pumppu käyttää tätä lämpöä veden ja kodin lämmittämiseen jolloin nesteestä otetaan lämpö. Kun neste on "imetty" kylmäksi se lähtee takaisin maan sisään hakemaan uutta lämpöä. Meillä maalämpöputket kiertävät ilmastointikoneessa ja kun neste on kylmää niin ilmastointi hyödyntää sitä ilman viilentämiseen. Viileä ilma on siis tavallaan maalämpöpumpun kaupanpäällistä.

Ilmastointikone on myös niin viisas, että jos ulkona on viileämpää kuin sisällä niin se puhaltaa ulkoilmaa sisälle, eikä vaivaa maalämpöpumppua suotta. Siltikään se ei tarvitse erillistä ulkoyksikköä.

Ilmastoinnin lämpötilaa sekä puhallusnopeutta voi säätää paljon joten joka kotiin löytyy varmasti oikea lämpötila. Tykkään nukkua viileässä joten aina illalla laitamme reilummin puhallusnopeutta (=kovempi hurina) ja päivällä taas laskemme sitä (hurinaa ei kuule).




Halusin jakaa tätä ilosanomaa täällä blogissa, koska moni rakentaja ei välttämättä tiedä, että maalämmössä on myös tämä toinen hieno puoli! En osaa sanoa hankintakustannuksista juuta enkä jaata, olettaisin ilmastointikoneen olevan ilmalämpöpumppua jonkin verran kalliimpi, mutta molemmista minulla on kokemusta ja ilmastointi hakkaa pumpun sata nolla. Sähköäkään ilmastointi ei kovin paljon vie (kuten ei maalämpökään), meidän sähkönkulutuksemme on noin 11000 kWh vuodessa (n. 165 neliöinen talo). Tammikuussa meni 1500 kWh ja kesäkuussa 600 kWh. Tänä vuonna sähköä on kulunut 6700 kWh.

Ilmastointi-/ilmanvaihto: Pelican eco EDW-CG (lisää tietoa klikkaamalla)
Maalämpöpumppu: Thermia Diplomat Optimum G2 (lisää tietoa klikkaamalla)
Rakennusvaiheessa ilmastointi tulee huomioida ilmanvaihtokanavien kunnollisella eristämisellä.


sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

3 x olohuone

Kesäkuun lopulla postailin makuuhuoneen kolme ilmettä. Sain silloin paljon kommentteja ja vinkkejä makuuhuoneen uuteen ilmeeseen, kiitos! Makuuhuone on vielä vaiheessa, mutta tarkoitus on kesän aikana viedä muutos loppuun. Sisällä ei muutenkana ole tapahtunut mitään sisustuksen saralla joten päätin kokeilla kolmea eri tyyliä myös olohoneeseen. Jutun jujuna oli kokeilla kolmea eri tyyliä olemassa olevilla tavaroilla, yllätävän paljon vaihtoehtoja löytyykin.

Nykyinen:
Valkoinen:

Värikäs:

Tekstiileillä on helppo tuoda tilaan uutta ilmettä. Myös seinälokeroihin voi tehdä vaihtuvia asetelmia ja tauluhylly on kätevä kun ei tarvitse seiniä reijittää aina tauluja vaihtaessa. Nykyinen olohuoneen ilme on mustavalkoinen ja graafinen ja pidän siitä paljon. Valkoinen on makuuni ehkä liian laimea, vaikka makuuhuonevaihtoehdoissa pidin eniten valkoisesta vaihtoehdosta. Värikäs versio on ihan liian värikäs, taas on se kausi että vihaan kaikkia värejä :D Mikä miellyttää sinun silmääsi eniten?

Ehkäpä pidän ensimmäisen sisustuksen edelleen voimassa, kolmeen suureen kehykseen voisin keksiä uusia printtejä ja lokeroihinkin voisi vaihdella koristeita. Olohuoneen matto on ostettu puolitoistavuotta sitten ja se on edelleen hyvä ja mieluisa. Kisut ovat teroittaneet siihen kynsiä hyvin ahkerasti, mutta karvalankamatto on sen antanut hyvin anteeksi. Verhot haluaisin vaihtaa, mutta en ole saanut aikaiseksi vielä.

Mielessäni on myös yksi todella suuri olohuoneen muutos, mutta se vaatii hieman budjettia joten sen aika koittaa ehkä syksyllä. Kerron siitä lisää sitten kun se on ajankohtainen.

keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Crème Brûlée ja puutalo, kiitos

Olen rakastunut!



Kävimme tänään pikaisella iltapäiväreissulla Porvoossa, päätarkoituksena oli hakea tuleville festareille liput Tiketistä. Samalla reissulla kävelimme jokirannassa ja ihastelimme Porvoota, poikkesimme kaupoissa ja aivan ihanassa Sinne bistrossa.



Sinne oli sisustettu oikein kauniisti, rakastuin varsinkin betonikattoon. Bistro oli täynnä kauniita yksityiskohtia ja sen yhteydessä oli pieni putiikki. Sijainti oli ihastuttavasti jokirannalla ja terassilta saattoi ihailla huviveneitä. Sisustustakin ihanampaa oli kuitenkin ruoka, voi juku ja pätkä, NAM!



Sinne pääsi helposti omalle top5-listalleni.





Vessassa oli vanerinen takaseinä jossa oli reikänä tekstiä, naisilla oli drinkkiresepti ja miesten vessassa leipäresepti. Vanerin ja tekstin yhdistelmää oli käytetty muuallakin sisustuksessa oikein onnistuneesti.




Jos minun pitäisi muuttaa pois kotikaupungistani niin muuttaisin Porvooseen, jokirannan uusiin taloihin ihana pikkupuisto etupihana <3

www.bistrosinne.fi

maanantai 14. heinäkuuta 2014

Luonnonkaunis

Huomasin yhtenä päivänä tuskailevani kaupassa kun en löytänyt mieleistä kukkakimppua kotiin. Pionit olivat haaveissa, mutta yhtäkään ei meidän kaupassa ollut. Vain muutamaa väriä neilikoita ja nuupahtaneen näköisiä ruusuja.


Kotiin tultuani hoksasin taas kuinka kaunis luonto onkaan juuri nyt. Kukkakimpuissakin on paljon suurempi valikoima kuin kaupassa. Värivaihtoehtojakin löytyy!



Poimin omasta ojasta kauniin valkoisen kimpun ja yllätyin, kuinka hyvänä se on pysynyt maljakossa jo monta päivää. Aina ei kannata mennä merta edemmäs kalaan :)

lauantai 12. heinäkuuta 2014

Paraneeko vaihtamalla?

Pari viikkoa sitten pohdin makuuhuoneen uutta lookia postauksessa 3 x stailaus. Kiitos kaikille hyvistä ideoista joita sain! Asiaa tässä pyöriteltyäni olen tullut siihen tulokseen, että vaihdan makuuhuoneen paikkaa kokonaan. Siirrän vierashuoneen makuuhuoneen tilalle ja menemme itse nukkumaan nykyiseen vierashuoneeseen.



Olen keksinyt monta hyvää syytä tähän vaihtoon:
  1. Nykyinen makuuhuoneemme näkyy keittiöön ja olohuoneeseen. Vierashuone on aina siisti ja viimeisen päälle pedattu. Meidän sänkyä taas en kovin usein jaksa pedata. 
  2. Nykyisessä makuuhuoneessa on lattiaan asti ikkuna ja siihen ei ole löytynyt rullaverhoa, joten huonetta ei saa helpolla ihan pimeäksi.
  3. Olohuoneen ja keittiön äänet kantautuvat nykyiseen makkariin paremmin kuin vierashuoneeseen. Vierashuone nykyisellään sijaitsee kodinhoitohuoneen lähellä.

Kävin ostamassa tulevaan makuuhuoneeseen jo verhot joten eiköhän muutto käynnisty ihan piakkoin.

torstai 10. heinäkuuta 2014

Iittala Kartio

Sain vuosia sitten ystävältäni lahjaksi Iittalan Kartio -kaatimen. Kaatimen, kuten muutkin Kartiot, on suunnitellut Kaj Frank. Tykästyin kaatimeen kovasti, se on sopivan kokoinen, käytännöllinen ja nätti. Käytämme sitä lähes joka päivä.

Tämä kyseinen astia on kuitenkin osoittautunut haasteelliseksi siinä mielessä, että olen ostanut sen jo muutaman kerran uudestaan. Milloin olen kolhinut sen rikki tiskatessa ja joskus se on pudonnut lattialle. Tämä ihanuus kuitenkin kuuluu oleellisena osana kattauksiimme, niimpä haen parin vuoden välein aina kaupasta uuden.


Tämä kuvissa komeileva on viikko sitten ostettu ja jo kolmast tai neljäs meillä :D



Käykö teille näin, että joku tietty asia menee aina vain rikki ja silti se pitää hakea kaupasta uudestaan?

tiistai 8. heinäkuuta 2014

Söderskär

Edellisessä postauksessa jo vilautinkin yhtä kuvaa Söderskäristä, mutta se oli niin hieno paikka, että ansaitsee ihan oman postauksensakin. Söderskär on saari, joka sijaitsee Suomenlahdella Porvoon ulkosaaristossa, noin 15 meripeninkulman päässä Helsingistä. Saari on karu ja kallioinen ja aivan huikaisevan hieno retkikohde! Korkeimalla kohdalla seisoo yli 150 vuotta vanha Söderskärin majakka, jonne pääsee kiipeämään ihan ylös asti. Saarella on ihana lettukahvila vanhassa hienossa rakennuksessa sekä majoittautumismahdollisuus 10 henkilölle.

Saarelle menimme pienellä risteilijällä, jonka kannella oli ihanaa nauttia auringosta ja lasillisesta kuohuvaa. Menomatkalla nautimme maukkaan lohikeiton ja paluumatkalla oli erinomainen kalapainotteinen buffet. Risteilyn hinta oli noin 75 €, johon sisältyi ruuat ja sisäänpääsy majakkaan. Lähtö oli Helsingistä lauantaina klo 11 ja takaisin olimme puoli kuuden maissa.



Suosittelen kivaa kesäpäivää Söderskärissä!

sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Vielä on kesää jäljellä

Vaikka loma loppuukin. Huomenna palaan takaisin töihin ja oikeastaan aika hyvillä mielin. Kesäloma on ollut todella ihana, ehkä paras ikinä. Olen ehtinyt tehdä vaikka mitä ja käydä vaikka missä. Kaiken leppoisan elon jälkeen on kiva palata arkirytmiin ja tavata ihania työkavereita! Kesäiltoinakin voi tehdä paljon kaikkea ja viikonloputkin tulevat aina joka viikko. Takana on jo kahdet festarit ja neljät vielä edessä, heti ensi viikonloppuna on seuraavat.

Tämän loman kohokohta on ehdottomasti ollut New York <3

Heti reissun jälkeen vietimme iki-ihanan juhannuksen <3

Juhannuksesta selvittyä lähdimme Tuska-Festareille <3


Olemme ehtineet myös tehdä pihahommia ja edistää autokatosta <3

Viimeisen viikonlopun vietin ystävieni seurassa saaristossa <3



Loman lopetimme nokipannukahveihin meren rannalla <3



Kivaa alkavaa viikkoa kaikille töihin meneville, lomaa aloitteleville ja lomalaisille!

perjantai 4. heinäkuuta 2014

Uusi penkki eteiseen

En ole ollut kovin tyytyväinen eteisen kenkäsäilytykseen ja tilasin kenkätelineen päälle penkin. Penkki siistii eteisen ilmettä ja tuo sinne myös istumatilaa. Talvella on mukavampi vetää saapikkaita jalkaan, kun voi istahtaa penkille.


Penkki on sen verran korkea, että sen alle mahtuu hyvin kenkiä kahteen tasoon. Korkeus on noin 60 cm, leveys 40 cm ja pituus 60 cm. Hieman mietin, onko penkki liian iso, mutta liian pienellä ei tee mitään ja ehkä käytännöllisyys on eteisessä tärkeintä.




Eteinen näytti ennen tältä:


Eteisen hyllyltä voi muuten bongata yhden New Yorkin tuliaisen, ihanan kartonkisen kaupunkisilhuetin. Minusta se on kaunis mustaa seinää vasten.


Tätä penkkiä olen suunnitellut jo muutosta asti ja nyt viimein saimme sen hankittua. Parempi kai myöhään kuin ei milloinkaan. Jos oikein innostun, niin penkin sisään voisi tehdä Elfa- tai Sovella-järjestelmällä seinään kiinnitettävät täysleveät hyllyt. Toisaalta tuollainen erillinen kenkäteline on helppo siirtää imuroinnin ajaksi pois tieltä.

Kohta lähden ajelemaan Helsinkiin viettämään viimeistä kesälomaviikonloppua ystävieni kanssa. Mukavaa viikonloppua!