sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Terveisiä Kööpenhaminasta!

Ja terveisiä kesälomalta! Täällä kesäloman toinen viikko on nyt lopuillaan ja onneksi kaksi lomaviikkoa on vielä edessä. Ihan loman alkajaisiksi hyppäsimme lentokoneeseen ja hurautimme Kööpenhaminaan. Minusta on mukavaa aloittaa loma ulkomaanreissulla, koska loma tuntuu näin pidemmältä. Nyt tämä pari viikkoinen tuntuu jo kuukaudelta, sillä niin paljon on ehtinyt tapahtua.

Kun suunnittelimme lomareissua, niin Kroatia oli vahvoilla päätyä matkakohteeksemme, mutta loppumetreillä vaihdoimme sen Tanskaan. Jostain syystä Tanska oli jäänyt käymättä, vaikka on ihan tuossa nurkilla, joten päätimme korjata asian. Kroatiakin kiinnostaa kovasti, mutta siellä olisi ollut tähän aikaan vuodesta ihan liian kuuma minulle. Ehkäpä talvilomalla sitten sinne.

Jaan tämänkin reissupostauksen kahteen osaan, kuten aiemmatkin matkakertomukset. Tässä ensimmäisessä kirjoittelen ruuasta ja hotellista ja toisessa postauksessa mitä kaikkea Köpiksessä voi tehdä. Aloitetaampa siis siitä, että yövyimme hotelli Ansgarissa.


Kööpenhamina on melkoisen kallis kaupunki ja päätimme tyytyä kolmen tähden hotelliin. Se on meille hieman poikkeuksellista, sillä yleensä panostamme asumukseen ainakin neljän tähden verran. Hotellin sijainti oli hyvä, ihan tivolin ja rautatieaseman vieressä, muutaman minuutin kävelymatkan päässä ytimestä. Ansgar on vanha ja vähän kulahtanut, mutta ihan viihtyisä ja palvelu oli ystävällistä. Huoneemme kylpyhuone oli vaatekomeron kokoinen, mutta aamiaissalissa oli design-tuolit, asiat siis tärkeysjärjestykseen ;)Hotellilla oli kiva pieni sisäpiha, missä voi aamupalan lisäksi nauttia iltaisin virvokkeita. Wifi pelasi hyvin ja aamupalallakin sai vatsan täyteen, vaikkakaan mitään kovin yllättävää ei ollut tarjolla. Tuoreista hedelmistä ehdottomasti iso plussa, niitä oli joka aamu montaa eri sorttia. Emme muuten olleet ainoat, ketkä tarkistivat tuolin pohjasta, että olivat Normann Copenhagenin Form-sarjaa :D

Reilun aamupalan jälkeen ei ollut ihan heti nälkä, joka oli harmi, sillä Kööpenhamina on täynnä mitä ihanampia kahviloita ja ravintoloita. Kyllä syöminen vaan on kiva harratus! Kaikissa mielenkiintoisissa ei millään ehtinyt käydä, mutta kaikki joissa kävimme ansaitsisivat maininnan, sillä samanlaisiin ei ihan hevillä törmää. Kaikkein parhain, herkullisin ja kaunein oli ehdottomasti kahvila konditoria La Glace. Jo pelkästään näyteikkuna oli niin ihastuttava, että kahvilan ohi oli mahdotonta päästä.


Tanskalaisten juttu ovat open sandwichit, joita saa ihan joka täytteellä mitä voi keksiä. Paras tällainen leipäkahvila oli ehdottomasti Tivoli Hallen, jonka sisäpiha on niin hurmaava ja palvelu niin mukavaa, että on vaikea sanoin ja kuvin sitä kertoa. Ehdottomasti vierailun arvoinen! Lisäksi hieman kauempana sijaitsevan Aamanns Delin leivät olivat unelmaisen herkullisia.


Kävelykadulla on Illum-niminen ostoskeskus, jonka ylin kerros on täynnä ihania kahviloita ja ravintoloita. Yksi käymisen arvoinen on näköalakahvila josta oli kivat näkymät alas kävelykadun ihmisvilinään.


Italialaista ruokaa tuli syötyä muutamaan otteeseen, eikä se tuottanut pettymystä. Vai voiko pitsa ja pasta koskaan tuottaa? Italialaisia ravintoloita oli paljon ja Trip Advisor oli hyvä apu ravintolaa valitessa. Illumin yläkerrassa oli varsinkin ihan superhyvä ja kävelykadullakin päädyimme yhteen.


Herkuttelijoiden lisäksi Kööpenhamina on loistokohde sisustusintoilijoille, sillä kaupunki on täynnä mitä mielenkiintoisempia kauppoja. Pidämme kovasti tanskalaisesta designista, joten varsinkin Hayn ja Normann Copenhagenin liikkeet olivat ehdoton must see. Myös Illums Bolighus ja Bolia olivat melkoisia taivaita.


Kyllä teki Kööpenhaminakin minuun suuren vaikutuksen, vaikka ihan top kolmoseen se ei ylettänyt. Reilun tunnin lennolla sinne kuitenkin on niin helppoa matkustaa, että saatampa vierailla siellä toisenkin kerran. Seuraavassa postauksessa kirjoittelen vielä, mitä muuta syömisen ja shoppailun lisäksi kaupungissa kannattaa tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.