lauantai 5. syyskuuta 2015

Syksyn sopivin ruoka

Kun ulkona sataa ja kesän lämpö alkaa pikkuhiljaa häviämään alkaa mieleni tekemään kuumia ja täyteläisempiä ruokia. Siinä missä kesällä maistui salaatit ja marjat, niin syksyn tullen lautaselle kelpaa paremmin vihannekset ja keitot. Ehdoton keittosuosikkini on bataattisosekeitto jota meillä tänäkin viikonloppuna syödään.

Bataatin lisäksi keitossa on porkkanaa, lanttua ja sipulia, täyteläisyyttä siihen tuo Kosenlaskija juusto. Mausteena iso nippu persiljaa ja mustapippuria. Ruokaisamman annoksen saa lisäämällä lautaselle raejuustoa ja krutonkeja. Tätä tulee tehtyä aina kerralla isompi erä ja hyvä puoli on siinä, että keitto kestää erinomaisesti pakastamisen ja sulatuksen jälkeen maku on sama.

8 kommenttia:

  1. Minä JUST eilen mietin, että nyt voisi alkaa opettelemaan syksyisten keittojen tekemistä. Söin nimittäin tällä viikolla Kuopion työreissulla maailman parasta kasviskeittoa ja siitä jäi olo, että keittoja pitäisi tehdä kotonakin. Joten kiitos, tämä postaus tuli kuin tilauksesta, luit ajatukseni! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta kuin kokeilemaan tätä herkkua! Sosekeittoon voi laittaa mitä vain kukkakaalista perunoihin, mutta tämä combo on minun suosikkini :)

      Poista
  2. Nam! Keitot ovat herkkuja:P Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kyllä ovat! Mikään ei sateisena päivänä lämmitä yhtä paljon :)

      Poista
  3. Syksyn pimeinä ja kylminä iltoina tulee tosiaan syötyä keittoja. Nams.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuumana höyryävä keitto kynttilän valossa pimenevässä illassa <3

      Poista
  4. Voisitko laittaa tarkemman reseptin tänne? Vaikuttaa herkulliselta😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 1 bataatti
      1 lanttu
      5–6 porkkanaa
      1–2 sipulia
      1 pkt Koskenlaskija juustoa
      1 nippu persiljaa
      Mustapippuria

      Kuori ja kuutioi bataatti, lanttu, porkkanat ja sipulit ja laita kiehumaan vähään veteen, niin että juuri peittyvät. Kun pehmeitä muussaa sauvasekoittimella (vesineen). Laita takaisin hellalle ja paloittele juusto sekaan. Kun juusto sulanut, lisää mustapippuri ja persilja. Nauti :)

      Poista

.:| Kommentit ilahduttavat aina! |:.